Merhaba arkadaşlar bir süre seo çalışmalarına ara vermiştim ancak yeniden başlamaya karar verdim. Öncesinde hem bilgimi paylaşmak hemde yaptığımız işin profesyonelliğine değinmek adına bu makaleyi olusturuyorum. Seo konusunda kafasına soru takılan bu konunun altında yazabilir.
Şunu bilmeniz gerekir ki seo bir yatırımdır tıpkı dükkan açmak gibi bu nedenle doğru bilgiye sahip olmalı ve bunun sonucunda yatırım yapılmalıdır. Ben ise madde madde sizlere bu makalemde size link alım konusundaki tiyolarımı paylaşacağım.
1-)En önemli püf noktayı başta belirteyim aldığınız linklerin da/pa değerleri yüksek olmalıdır. 10 tane çöp site yerine sağlam bir siteden 10 link çıkışı dahada sağlıklı olacaktır.
2-)Yorum backlink alırken sitenizle alakalı yerde yorum paylaşın örneğin yüzlerce kişinin linkleme yaptığı adeta link çöplüğüne dönen yerlerde linklerinizi paylaşmayın. Siz olmadık yerde 100 adet yorum link paylaşırsınız başka biri yerinde 10 adet yorum link paylaşır sizi sollar. Siz backlink oranlarını karşılaştırdığınızda rakibinizin link oranı karşısında çok fazla olduğunu ancak rakibinizi geçemediğinizi idrak ettiğinizde üzülürsünüz. Kendinizi çok link çıkışı yapacağım diye yıpratmak yerine isabetli konuyla alakalı yerlerde paylaşmanız daha sağlıklı olur.
3-)Kısa metinler yerine tanıtım yazısını tercih edin, yazdığınız tanıtım yazısı sitenizin tamamiyle hepsini kapsasın yani mevcut anahtar kelimeler makalede yer alsın. Her kelimeyi linkleme yapmasanız bile makalenizde o kelimeler geçtiği için google bunu değerlendirir ve alakalı bulur.
4-)Seo yapmaya yeni başladıysanız tek anahtar kelimelerden kaçının öncelikle 2,3 hatta mümkünse dört haneli kelimeleri seçin. Böyle yaptığınızda kullanıcı tam isabetli olarak sitenize erişir konuyu daraltmış hatta nokta atışı yapmış olursunuz. Google şuna bakar kişi arama sonucunda sizin sitenize girdikten sonra başka siteye girmiyor ise aradığını sizin sitede bulup ayrılıyor ise bu sizi bi hayli olumlu etkiler.
5-)Sitenizde yorum bölümü bulunsun yazdığınınız yazının altında şöyle bir metin yazın.
"Sitemizde aradığınız içeriği bulamıyor iseniz ya da kafanıza takılan bir soru var ise yorum kısmında belirtin" Diye not düşün gelen kullanıcılar aradığını bulamadıklarında soru cevap tarzında olan yorum kısmına yönelecektir. Hem kişi uzun süre sitenizde kalır hemde sizin gözden kaçırmış olduğunuz şeyleri orda cevaplayabilir veya makaleyi güncelleyebilirsiniz. Ayrca kullanıcıların yorum kısmına yazdığı metinler google tarafından index aldığında aynı kelimelerde google sizi önerir.
6-)Bol bol link almak yerine kaliteli linkler alın Da/Pa değeri yüksek olmasa bile alakalı yerlerden aldığınız linkler hiç şüphesiz sizlere fayda sağlayacaktır.
7-)Suni müdehalelerden kaçının örneğin alexa değerini yükseltmek için hit satın alma gafletine düşmeyin. Bunun Yerince küçük bütçeler ile google Adwords kullanarak sitenize hit çekin. Hit almak fayda sağlamaz demiyorum belki şu an sağlar ama google ilk güncellemede bu yaptığınızı affetmez.
8-)Sitenizdeki başlıklar merak uyandırıcı olsun ama clickbait yapmaktan kaçının az düzeyde merak uyandırıcı olması yeterlidir. Aşırısı zararlıdır.
9-)Sitenizdeki içerikler soru cevap tarzında belli aralıklarla yazılmış yazılar olsun konu ayrıştıkca aralara boşluk getirin ya da resim. bi anda uzun bi makale koyarak karşıdakinin kaçmasına neden olmayın en azından kişi aradığı şeyi analiz ederek bulabilsin makalenin hepsini okumak zorunda kalmasın. Makaleyi yazarken sitede uzun kalsın diye yazdığınız makaleler size sıralama kaybettirir kullanıcı içeriği karışık bulduğu an alttaki siteye kayar böyle 250 ayı kişi başka siteye kaçarsa buda çalışmanızı olumsuz etkileyecektir.
Site içi seo için yakında ayrıca makale paylaşacağım şimdilik aklıma gelenleri yazdım kafasına soru takılan olur ise konunun altında belirtebilir.
Google güncellemelerini takip etmek ayak uydurmak yerine onun yapacağı hamleleri kolaylıkla tahmin edebilirsiniz bunun için yüksek bir zekaya sahip olmaya gerek yok.
Google her yaptığı güncellemede doğallık, tutarlılık üzerine yapmaktadır. Siz ne kadar doğal ve tutarlı içerikler üretir ve seo çalışmasını o yönde yaparsanız güncellemelerde sıra kaybetmek yerine yükseliş sağlarsınız rakiplerinizin yaptığı suni çalışmalar gözünüzü boyayabilir ama aldanmayın bu gün olmasa bile bir gün google güncelleme sonucunda bunun bedelini ödetir. Bu gün yaptığınız kurnazca hamleler size kısa vadede getiri sağlayabilir ama önemli olan uzun vadede kalıcı çalışma yapmaktır bu nedenle doğallık çok önemlidir. Yakında Seo çalışması için konu açacağım bu makalemin altına koyarım. Selametle...
LİNK SATIŞ KONUMUZ AÇILDI
https://www.r10.net/google-optimizas...k-linkler.html