evde değerli herşeyi haczedebilirler. kendi adına faturasını gösteremediğin temel ihtiyaç dışındaki herşeyi alabilirler. Sen evde yokken gelebilirler biz alalcağız srn itiraz edip geri alacaksın diyebilirler.

Yapılması gereken borçlu kişinin ikametgahını başka bir yere taşımak. o zamana kadar da haczedilebilecek eşyaları evde tutmamak. borçlunun ikametgahı taşındıktan sonra haciz memurlarını burada ikamet etmiyor diye eve almazsınız. Yoksa vay efendim faturan varsa haczedemezler vay efendim hakkını arayacaksın diyenleri dinleme. Avukatlar çok tacizkar olabilirler haftada bir haciz memuru polis alıp gelebilirler. 2001 krizinde kredi kartı borcum temerrüde girmişti 3-4 sene ikametgahımı kaçırarak yaşadım.

Tebligat yapamazlarsa hacze gelemezler. Haciz sadece borçlunun kendi adına işyeri ya da ikametgahında olur. Kardeşinin ikametgahını derhal evden kaçırın. 3 aylığına bir köy evi bir gece kondu tutun ikametini oraya taşıyın. Sonra nüfus müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sisteminde kardeşinizi oraya geçirin ve gelen haciz memurlarını kardeşinin taşındığını söyleyerek eve almayın.