Senin mesajını alıntılayarak açıklayayım hocam sen suçu söylemişsin de bedelini söylememişsin.
Çünkü maalesef gençler haklarını çok iyi biliyorlar da sorumluluklarından hiç haberdar değiller.
Bir insana %6-9 ile fatura bulabilirsin demek ile paraya sıkışınca hırsızlık yapabilirsin demenin bir farkı yok.
İkisi de suça teşviktir üstelik naylon fatura almak hırsızlıktan da büyük bir suçtur.
Sorumluluklarını bilmeyenler bir birlerine nasıl bir tavsiye verdiklerini de bilmiyorlar.
Basit hırsızlık suçunun cezası 1-3 yıldır hüküm giyilse bile genelde hükmün açıklanması geri bırakılır ve kişi hapse girmez.
Naylon fatura kullanmanın cezası 3-8 yıl hapistir ve en alt sınırdan ceza alınsa bile kişi hapse girer.
Yani insanlar bir birlerine cezası 3-8 yıl hapis olan bir suçu tavsiye ediyorlar.
Ve ne yaptıklarının farkında bile değiller bunu normal bir şey zannediyorlar.
Fatura bulma işi ancak reel ticaret yapan eşten dosttan makul miktarlarda destek olarak yapılabilinir.
Yani fatura bulma işi gerçekten ticaret yapan güvenilir firmalardan hatır üzerinden yapılır.
Ama böyle yüzde bilmem kaçla fatura satarak işi ticarete dökmüş firmalardan fatura almak naylon faturanın kralıdır ve büyük risktir.
Çünkü böyle fatura satan adamlar bir gün biri ile ters düşerler ve şikayet edilip soruşturma geçirirler.
Bir şirket naylon fatura soruşturmasından geçerse ondan fatura alan herkes de soruşturmaya girer.
Ve savcının hakimin karşısına çıkan adamın dizlerinin bağı çözülür.
İKİ KELİME İLE HELAL OLSUN harik açıklamışsın dostum
ben bu kadar detaya inmedim açıkcası çünkü burda bir süreden beri dilimde tüy bitti bazı konular için ama noolcak ki diyenlerle bile karşılaştım..
herkes işine geldiği gibi algıladığı ve uyguladığı için nacize sadece başlık adı altında yazayım dedim..
ancak seni tebrik ediyorum umarım bu açıklaman bu niyette olanlar için tatminkar bir cevap olur