Noroc adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ama relocate icin onlar onem veriyorlar iste diplomaya . 2 yillik da olsa diploma onemli.
Eger kariyerine yazilim uzerinden devam edeceksen "php ile istedigim her seyi yapabiliyorum" kafasinda cikmani siddetle tavsiye ediyorum. Bunu yanlis anlama. 8-9 yil once universitedeyken ben de boyle diyordum ama profesyonel calisma hayatinda boyle islemiyor.
Isin bitmesi kadar nasil bittigi de onemli. Onun icin kod yazdigin kadar, yazilan kodlari da okumani tavsiye ederim. Yurtdisinda bir is gorumes yapacagin zaman sana php ile istedigin siteyi yapabiliyor musun diye sormayacaklar, oop prensiplerini soracaklar, SOLID soracaklar, design patterns soracaklar, bunlarin nasil ve neden uygulanmasini soracaklar.
Bir cok is gorusmesine girdim. Dil hakkinda tek bir soru sormayan sirketler bile gordum. Adamlar senin php ya da js bilip bilmedigini degil software development bilip bilmedigine bakiyor.

Geri donelim staj konusuna. Eger imkanin var mutlaka git. Hayatin nasil firsatlar getirecegini bilemezsin. Aci tatli her sey sana tecrube olacak.
haklısınız hocam, imkan durumu da şöyle, yer olarak bi yer bulabiliceğimi düşünüyorum. maddi olarakta şuanlık bütçem var, yani karşılayabilirim bunu ama boşada atamam o yüzden hocadan staj konusunda yardım istemeden önce ya da bi yerler araştırıp başvurmadan önce gidicekmiyim konusunu netleştirmek istedim. Açıkçası tr de gördüğüm yazılım şirketlerinin hiçbirinde çalışmak istemiyorum nereyi gördüysem iş nasıl yapıldı umrunda değil işlev çalışsın ve müşteri tamam desin paralarını alsınlar buna bakıyolar ve bu durum hiç hoşuma gitmiyor, dediğim gibi "php ile istediğim her şeyi yapabiliyorum" ) ama dediğiniz gibi bu yetmiyor aslında tr den önceden direkt vaz geçme sebebim de buydu, robotus biraz düşündürttü çünkü çalışma şekilleri vs hoşuma gidiyo, belki tr de başka kaliteli bir yerde de staj ayarlayabilirim bu fikir de kafamda şuan. Ama fark yaratıcaksa yurt dışı ayarlamaya çalışıcam veya yurt dışı ayarlamaya çalışıp en son tr de bulduğum en iyi yer vs yurt dışında bulduğum en iyi yer diye düşünebilirim en kötü elimde seçenek olur.