aslında diploma konusuna çok önem vermiyorum, lisedeyken bile üni öğrencilerin bitirme projesinde istenen şeyleri yapabiliyordum, tecrübe için kendimde eksik gördüğüm nokta aslında bir şeyi yapamamak değil piyasada istenen php tabanlı web site işlerini halledebiliyorum ama kendimde eksik gördüğüm nokta şuki hiçbir zaman biri öncülük etmedi hep kendim öğrendim bu yüzden bazen bazı şeyleri yapabilcek daha kaliteli yollar keşfediyorum ve bunu kendi kendime yaptığım için ne kadar eksiğim var göremiyorum, yine de biri php/wordpress web site istedimi uzun zamandır ben bunu yapabilir miyim çelişkisine düşmedim. Bir de php biraz ölmeye başladı nodejs react bilgim yok o noktada çağı takip etmede biraz geri kaldım.
Sponsorluktan kastınız bir şirketin beni yurt dışına çağırmak için sponsor olması sanırım, evet bende aslında bu düşünceyle 2. sınıf stajıyla gitmek bir bağ oluşturmayabilir mi dedim. Soru işaretlerim var bu konuda. Okula stand açan bi şirketle konuşmuştum yurt dışı stajı için, hindistan falan olabilir dediler, sadece avrupa düşünüyorum dediğimde cv'me bile bakmadan olmaz avrupadakiler staj için çağırmıyo avrupadan biri buluyolar dedi. Cv'me bile bakmadan bunları demesi çok garibime gitmişti.
Yurt dışı stajına 4. sınıfta gitmek daha mantıklı kalabilir gibi emin değilim...
Ama relocate icin onlar onem veriyorlar iste diplomaya

. 2 yillik da olsa diploma onemli.
Eger kariyerine yazilim uzerinden devam edeceksen "php ile istedigim her seyi yapabiliyorum" kafasinda cikmani siddetle tavsiye ediyorum. Bunu yanlis anlama. 8-9 yil once universitedeyken ben de boyle diyordum ama profesyonel calisma hayatinda boyle islemiyor.
Isin bitmesi kadar nasil bittigi de onemli. Onun icin kod yazdigin kadar, yazilan kodlari da okumani tavsiye ederim. Yurtdisinda bir is gorumes yapacagin zaman sana php ile istedigin siteyi yapabiliyor musun diye sormayacaklar, oop prensiplerini soracaklar, SOLID soracaklar, design patterns soracaklar, bunlarin nasil ve neden uygulanmasini soracaklar.
Bir cok is gorusmesine girdim. Dil hakkinda tek bir soru sormayan sirketler bile gordum. Adamlar senin php ya da js bilip bilmedigini degil software development bilip bilmedigine bakiyor.
Geri donelim staj konusuna. Eger imkanin var mutlaka git. Hayatin nasil firsatlar getirecegini bilemezsin. Aci tatli her sey sana tecrube olacak.