Yurt dışı ibaresi olduğu zaman hemen yurt dışı diyoruz. Bence de yurt dışı hem dil hem kültür hem de globalde iş deneyimi alacaksın cv içinde daha iyi olur
yurt dışı kesinlikle faydalı ama stajyer maaşları gideri karşılamaz malum

o yüzden bana kalıcılık sağlayan bir şey sunmayacaksa 4. sınıfta gitmeyi düşünücem. Yoksa dediğiniz gibi dil kültür ve deneyim olarak kesinlikle katkıları olucaktır.
Diplomanin olmamasi ve tecrubeni goz onune alinca 2. sinifta yurtdisina gidip yerlesmeniz cok zor. Bu durumda kimse size sponsor olmak istemez.
Yine de yurtdisina staj icin gidin tabii. Kuracaginiz baglantilar gelecekte illaki isinize yarayacaktir.
aslında diploma konusuna çok önem vermiyorum, lisedeyken bile üni öğrencilerin bitirme projesinde istenen şeyleri yapabiliyordum, tecrübe için kendimde eksik gördüğüm nokta aslında bir şeyi yapamamak değil piyasada istenen php tabanlı web site işlerini halledebiliyorum ama kendimde eksik gördüğüm nokta şuki hiçbir zaman biri öncülük etmedi hep kendim öğrendim bu yüzden bazen bazı şeyleri yapabilcek daha kaliteli yollar keşfediyorum ve bunu kendi kendime yaptığım için ne kadar eksiğim var göremiyorum, yine de biri php/wordpress web site istedimi uzun zamandır ben bunu yapabilir miyim çelişkisine düşmedim. Bir de php biraz ölmeye başladı nodejs react bilgim yok o noktada çağı takip etmede biraz geri kaldım.
Sponsorluktan kastınız bir şirketin beni yurt dışına çağırmak için sponsor olması sanırım, evet bende aslında bu düşünceyle 2. sınıf stajıyla gitmek bir bağ oluşturmayabilir mi dedim. Soru işaretlerim var bu konuda. Okula stand açan bi şirketle konuşmuştum yurt dışı stajı için, hindistan falan olabilir dediler, sadece avrupa düşünüyorum dediğimde cv'me bile bakmadan olmaz avrupadakiler staj için çağırmıyo avrupadan biri buluyolar dedi. Cv'me bile bakmadan bunları demesi çok garibime gitmişti.
Yurt dışı stajına 4. sınıfta gitmek daha mantıklı kalabilir gibi emin değilim...