merhaba, 8. sınıftan beri web site yazılımları yapıyorum (mybb, wordpress, html, css, php, js, bootstrap), şu anda da yazılım üzerine şahıs işletmem var aynı zamanda da haliç üniversitesinde 1. sınıf ingilizce yazılım mühendisliği öğrencisiyim. Biraz robotik deneyimim de bulunuyor farklı yıllarda mini sumo, temel seviye çizgi izleyen, labirent ustası robotları hazırlamıştım.
normalde hedefim hep yurt dışına çıkıp bir düzen kurmaktı, şu ana kadar yurt dışına çıkamadım ama 2. sınıf yaz stajında staj olarak çıkmayı planlıyordum amacım hem yurt dışı görmek hem de bir bağlantı elde edip kendimi yurt dışına atabilmekti ama aklım biraz karışık çünkü 2. sınıf stajı için gidersem kalıcı bir düzen sağlamaya yönelik bir adım atabilecek miyim bağlantı kurabilecek miyim emin değilim. Aynı zamanda hobi amaçlı okul sponsorluğunda meb in robot yarışmasına hazırlanıyorduk parçaları robotustan aldık, yanlış parça almışız bunun için yarışma öncesi son kez robotus u ziyaret ettiğimde biraz sohbet ettik sonrasında 1. sınıf olduğumu öğrenince seneye staj için gelebileceğimi, kabul ediceklerini söylediler. Özel okulda okuduğumdan dolayı okulumdaki sektörün içinde olan yabancı hocalarla da iletişim halindeyim ve ben de bağlantısı güçlü olan bi hocadan yurt dışı stajı için referans istemeyi planlıyordum. Robotusun bu teklifi sonrası onlara hedefimin yurt dışı olduğunu, avrupada staj ayarlayamazsam geliceğimi söyledim ardından zaten yurt dışı yarışmalarına sponsor olduklarını söyleyip okulumla beraber anlaşıp yurt dışı yarışmasına gönderebilceklerini okulla konuşmamı söylediler. Aynı gün mühendislik dekanıyla da kısa bi görüşmem vardı orda bu konudan da bahsettim okulun da destek olucağını robotusla detayları konuşmamı vs söyledi yani geriye sadece robotus la boş bi zamanda detayları konuşmak kaldı.
Şimdi aklımı karıştıran nokta şu, yarışma olayı staj teklifini kabul etsemde etmesemde bundan bağımsız olarak zaten oldu gibi yurt dışına yarışma için gidip aynı süre içinde gezme fırsatı vs de bulabilirim üstelik ulaşım konaklama vs de çok büyük ihtimalle sponsorlukla çözülecek. Ama benim amacım hep yurt dışında hayat kurmaya yönelikti, şimdi ben 2. sınıfta yurt dışı stajı deneyerek sadece yurt dışına çıkıp staj yapıp dönmüş mü olurum yoksa sizce gerçekten bağlantı kurup kalıcılaştırma şansım var mı ya da kayda değer bi ihtimal mi diyeyim? yoksa robotusta veya bulabileceğim daha iyi bi yerde 2. sınıf stajını yapıp yurt dışı yarışmasına gidip yurt dışı stajı için 4. sınıftaki stajı mı beklemeliyim?
Yurt dışı (avrupa ülkeleri) hakkında genel fikriniz nedir? kimsenin bizi hevesle beklemediğini biliyorum o yüzden 2. sınıf stajında yurt dışına gitmek biraz ayakları yere basmayan heves temelli bir fikir gibi mi geliyor, 2. sınıf stajında tr de biraz daha pişip 4. sınıf stajında yurt dışı fırsatı arayıp yurt dışında staj yapıp okulu bitirip hemen orda devam etmeye mi çalışılmalı?
merak eden olursa tek seferlik çalışmalarım yer almasada:
https://www.linkedin.com/in/abbas-eren-kilic/
biraz uzun oldu ama uzun süredir beni arafta bırakan bir konu fikir verirseniz tecrübelerinizi aktarırsanız çok sevinirim.