Kimlik doğrulama veya yönetimden onay bekliyor.
Askerliğin düzeni 1 hafta bana zor gelmişti çünkü o zamanlar alıştığım düzene tamamen zıttı.6da uyan,o soğukta sakal traşı ol,sıraya gir kahvaltı yap,mıntıka temizle,sabah sporu yap,dinlen,yürüyüş yap yemek ye,dinlen,yürüyüş yap,yemek ye,yat sürekli bu döngü.1 hafta bittikten sonra kendimi gerçekten zımba olarak hissetmeye başladım.Bu düzen bana inanılmaz yaradı.Askerlik bitti üzüldüm bu düzeni devam ettiremeyeceğim diye.Bunun dışında arkadaşlarla muhabbete düşüyorsun,farklı hayatlar görüyorsun derttaş oluyorsun bazen onlar sana oluyor.Akşamları koğuşta makara çok oluyor kafa dağıtıyorsun.Heleki akşamları eğitim bittikten sonra yorgun argın herkesin çay alıp kalabalık sohbete dalmasının keyfini ve tecrübesini başka hiçbir yerde yaşayamazsın,10larca farklı kültür farklı hayatlar herkes birşeyler anlatıyor.Askerlik biteli 2 sene oldu hala görüşürüz,konuşuruz,bayramlaşırız çok farklı hayatlarımız olmasına ve çok farklı kültürlerden gelmemize rağmen.Ben tuşlu telefon dahi almamıştım yanıma çevirmeli telefona kart takarak konuşuyordum yakınlarımla.Zaman su gibi akıp gidiyor hiçbir zorluğu yok.Her yerde ilk kural saygı,insanlara karşı saygılı olduğunda kimseyle problemde yaşanmıyor.Bence herkes 1 ayda olsa askerlik yapmalı memleketin bütün çeşit insanını orada görüyorsun.O insanlarla kaynaştıkça sohbet muhabbet ettikçe memlekette olana bitene daha çok anlam verebildim.Askerlik vakit kaybı diyenlere hiç ama hiç katılmıyorum.Bence kulak asma onlara hocam onlar askerliğin mantığını kavrayamayanlar.Askerlik tabiri caiz ise Türkiye tablosudur iyisiyle,kötüsüyle.
Edit :
Durumunuzdan bahsedin hocam komutanlar anlayışla karşılayıp ellerinden geleni yapacaklardır.Biz bir arkadaşa komutan ve asker arkadaşlarla yardım etmiştik.Uzun dönem askerlere onlarca kere yardım ettik bireysel yada toplu.Bizim milletin insanı vefalıdır,vicdanlıdır,yardım severdir.