Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok garipsiniz gerçekten, 30 yaşına kadar askere gitmiyorsunuz, 20 yaşında askere alımlar başlıyor 10 senede birikimde yapmıyorsunuz ki aylık 300 tl falan köşeye konsa yetecek bi miktar, sonra vay babam devlet askere çağırdı çoluk çocuğum var. 6 ay kısa bir süre ayrıca evli barklı insanlar daha olgun davrandığı için askerlikleri kolay geçiyor. Allah kaza bela vermeden gidip dönersiniz umarım.
buda bir bakış açısı fakat imkanlar o şekildeydi üstadım. ben anne babadan destek almadan tek başıma ev dizip düğün yaptım.20 yaşındaydım o zaman..Güzel temenniniz için teşekkür ederim.

windrunner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
yanlış anlaşılma olmasın ama askerlik benim için hayatından belirli bir zamanı ülkene vermek gibi birşey.
6 ay yada 1 ay + 55k para orası senin seçimin.
kesinlikle yanlış anlaşılma olmasın yemin ederim merakımdan soruyorum ülkeye faydanız oldumu askerde ? herkes devlete maddi zarar verdik geldik diye bahsediyor. tekrar söylüyorum sorum kesinlikle art niyetli değil.

erolozboduroglu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
550 bin kişiye askerlik affı geliyor hocam bende evliyim yaş 30 malesef yine bir kampanya yada kısa süreli askerlik gelecek malum şuan yoklama işlemi bile yapılamıyor işlem yoğunluğu nedeniyle
ne zaman gelecek ?

codedesignerist adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 12 ay yaptım askerlik insana ders niteliğindedir. ayrıca askere gitmeden keşke evlenip çocuk işine girmseydin yanlış yapmışssın büyük sıkıntı çekeceksin.
malesef durumlar farklıydı.. nasip bakalım..

hicyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Adamın ne yaşadığını biliyor musunda böyle yargılıyorsun? Çok ilginç bir milletiz gerçekten. Sana ne kardeşim ister 20 yaşında gider ister 29 yaşında. Ben çok gördüm askerliğini 12 ay yapan ama adam olamamış vatandaş. Adam evli barklı çoluğu çocuğu var ve eminim ki o bahsettiğim şahıslardan daha fazla faydası vardır ülkeye.
halden anlayan birisi varmış...