TasarimPRO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
4 senede 5-6 araba değiştirdim al sat filan değil ya sıkılıyorum ya başka bir plan sebebiyle satmam gerekiyor başka araba alıyorum alırken veya satarken 10 farklı ekspertize gitmişimdir yazının sonunda efsane anımı anlatacağım çoğu piyasada önde gelen kurumsal ekspertizlerde aracı aldım veya sattım geçen hafta en son satarken adam 2.700 TL ye ekspertiz yaptırdı düşünün en fazla yarım saat sürüyor. Oto ekspertiz deyince karşınıza çıkacak en büyük üç firma dahil dediğim gibi kurumsal firmaların çoğuna alıcı veya satıcı olarak gittim hepsi ÇÖP. Her birisinde mutlaka dedikleri harici bir şey çıktı elbette her şeye garanti veremezler ama çıkan şeyler öyle şeyler ki görmedikleri zaman ne halta yarıyor o ekspertiz. Birde çok ilginç bir şey var aynı markanın başka şubeleri aynı arabayı farklı şekilde inceliyor birisinin ortaya çıkarttığını diğeri hiç bahsetmiyor gerçekten Ankara da o kadar oto ekspertiz yaptırdım 1 tane memnun kaldığım içimin rahat ettiği hiç olmadı.
Ve en son size jübileyi şöyle yapayım son sattığım aracın kaputta şeffaf folyo vardı taş sekmesin diye alıcıya söyledim zaten ekspere gittik 2.700 TL verdi rapor çıktı adama kaputa boyalı yazmış dedim abi şaka mı yapıyorsun 2 farklı rapor var sen kaputtaki folyoyu farkettin mi dedim adam abi folyo mu vardı dedi gitti bir daha baktı o zaman gördü folyo zaten köşesi soyulmuş ben buradayım diye bağırıyor 2.700 TL alan adam gözünün önünde gizli saklı olmayan kabak gibi aracın en önemli kaporta parçasını farketmiyor Gitti raporu düzeltti geldi ben alıcı olsam o andan itibaren o adamın raporuna asla itimat etmezdim
Cig kofteci, lokmaci vs acmak gibi oldu galiba ekspertiz acmak