Numarayı birine vermeseniz bile yayılıyor bir şekilde.
Adamlar rastgele numaraları arıyorlar bilmediğiniz numarayı açtığınızda yandınız, telefonu açıyor, erkek-kadın, adınızı da söylediniz mi notunu alıp dataya ekliyorlar. Yani sizi çok farklı sebeplerle arayanlar bile data oluşturup satıyor.

Çocuğu özel okula yazdırıp telefonu verdin, bana ulaşamazsanız ananesini arayın diye onun da telefonunu verdiniz diyelim geçmiş olsun ne kadar eğitim ve çocukla ilgili kurum, kurs, gelişim şirketi varsa mesajlar yağmaya başlıyor verdiğiniz numaralara.

Bir beyaz eşya aldınız telefon numarası verdiniz kurulum için servise yine geçmiş olsun. Çalışanlar ad soyad adres liste yapıp data satıyor sektör olmuş artık. Hatta hırsızlarla çalışan şebekeler var, dikkat ettiniz mi bilmiyorum yeni tv alanların evine girer çoğunlukla hırsızlar.

Benim gibi özel numara kullanıyorsanız yine geçmiş olsun bir yere vermenize gerek yok bir yere numara sallıyorsanız özel numaralar nasibini alıyor. Geçen yıl vaktim devlet hastanelerini arayıp numaramı sildirmekle geçti. Sürekli yabancı uyruklu isimlerle hastane kaydı mesajları geliyordu farklı farklı isimlerle van devlet hastanesi, gaziantep, mersin vs...

En güzel 0850 numara alıp bireysel kullanmak, tarifeleri de paketleri de ucuz. Kurun telefona bir sip uygulama kafanız rahat olsun.