Biliyorum hocam onu, hatta yüz çizgileri ve açılara göre yaş analizleri vs de çıkartılabiliyor. Benim burda ki kastım hem maliyet, hem de farklı grupların devlet kurumlarında ellerini sallayarak bu verileri çok rahat bir şekilde alabilmeleri ki seyyar bir sistem ve çok okulda olacağı için kolaylıkla bu bilgiler depolanabilir. Hiç duymadınız mı hocam her sene doğudan bir birinci çoban çıkıyor ama hiç bakılmıyor eski zamanlarda ilk 1000 de hangi bölgeden insanlar sıralamaya girmiş ?
Veri güvenliğini her okulda sağlayamazsınız ki anlık terminalde veya veri akışında bir sıkıntı olsa ve sınava girecek kişi son 5 dakika gelse, sistem yavaşlığından dolayı sınava giremese suç kimin olur
Hocam, bu bahsettiğiniz kişiler zaten bu bilgileri almak istese şimdi de alır. ÖSYM ye parmak izli girişi beklemezler değil mi?
Bir diğer husus ise bu bilgilerin depolandığı yeri belki bu konudaki yetersiz bilginizden boyle dediniz ama, USB ile taşınacak bilgiler değiller. Burada seyyar olacak tek şey parmak izi okuyucusu. Bu devletin veritabanı ile eşzamanlı çalışacak ve bu bahsettiğiniz şeyler olmayacak.
En önemli konu ise şu, ben burada politik bir konu açmadım. Sınavlarda başarılı olan o gençler çoban bile olsa bunu sorgulamak size düşmüyor. Bu yaptığınız apaçık aşağılama oluyor. Bu girdiğimiz sınavların bu kadar zor olduğunu düşünmeyin lütfen. Derslerini yapan herkes bu sınavı istediği derece ile kazanabilir. Ve konu iyice rayından çıkmaya başlamadan önce konuyu kilitleyeceğim. Konuşmalarımız (ben de dahil olmak üzere) amaçlarımızın dışına çıkartmasın. Zaten genel olarak sorunumuz da bu ya 😉