Taşınabilir el izi okuyucuların her okula yerleştirilmesi çok maliyetli olur üstüne bakım masrafıda olacak.
ve güvenliği %100 kimse sağlayamaz tr'de cemaatler sınav sorularını çalıyor parmak izi okuyucu üreten firmaya eleman yerleştirip parmak izleri ile mi oynayamayacaklar?
kimlik iyidir dostum.
Hocam parmak izlerini bildiğiniz üzere yeni kimlik kartı çıkartmak için zaten nüfus müdürlüklerine veriyoruz. Bütün data bu sistem üzerinden çekilecek.
Bu sistem icin tum öğrenciletin parmak izi onceden kaydedilmeli. Dahasi sinav hapilan yüzbinlere okula da sinav gunu parmak izi tarayici getirilmeli. Bunun maliyeti mevcut maliyetin cokkk daha uzerinde olur.
Hocam parmak izlerimiz zaten devlette mevcut. Hala parmak izi kaydetmeyen kişiler için ÖSYM ais sisteminde sınava başvurmadan önce nasıl ki fotoğraf güncelleme şartı veriyorlar. Aynı şekilde parmak izini vermek için yönlendirmeler olacak. Hem bu sayede bu kadar gereksiz bürokrasiden kurtulmuş olacağız. Mevcut sınavlarda alınan fahiş ücretlerin yanında çok fazla göze batacağını düşünmüyorum şahsen 😅
Yanlış düşünüyor olabilirim ama bir sınava giderken kimlik almamak çok büyük bir sorumsuzluktur ve bu kadar sorumsuz kişilerin hayatta başarılı olabileceklerini düşünmüyorum.
Hocam kesinlikle haklısınız. Ancak arkadaşa belirttiğim gibi farklı etmenler de var. Bu öğrencilerin mevcut şartlarda ne kadar stres altında bulunduğunu da göz önünde bulundurmanızı rica ediyorum. O sınavdan geçemez ise koskoca 1 senesi heba olacak. Ve maalesef belki de kalitesiz bir üniversite de eğitim alabilmek ve ona göre bir işe girebilmek için.