opyan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba,
Aramızda bir çoğumuz sanıyorum ki klasik php kodlama yapıyor bunun yanında hali hazırda bir takım frameworklar mevcut bunların içinde başı çekenler bana göre elbette laravel ve codeigniter siz bu konuda hangi framework kullanıyorsunuz. Laravel'in sağlam adımlarla ilerleyişi sürekli güncellenmesi mi yoksa codeigniter'dan devam ediyorum mu diyorsunuz yoksa bunlarda neymiş php candırmı? Konu hakkında yorumlarınızı merak ettim.
Saygılar.
PHP vs Laravel gibi bir karsilastrilmaz yapilamaz cunku Laravel zaten bir php frameworkudur.
Eger kisi OOP, SOLID vs bilmiyorsa framework'u sadece MVC icin kullanmis olur.
Framework tercihi tabiki onemli ama kaliteli kod daha onemli.
Ornegin her seyi controller icinde yaptiktan sonra ha pure php yazmissin ha laravel kullanmissin hic farki yok.

Sizin tabiiriniizle klasik php yazanlarin framework'e gecmeden once OOP'yi ve prensipleri iyi kavramasi gerekiyor. Sonrasi zaten ihtiyaclar dogrultusunda belli olur.

PHP ile proje yapacak olsam benim terchim Laravel olurdur. Alisik olmamin disinda. Kullanici kitlesi genis oldugu icin bir cok soruna kisa surede cozum bulabiliyorsun.
Ister API ister full-stack proje yap baslamasi hizli oluyor. Eloquent, Queue, event dispatcher, service container etc. buyuk projelerde isleri kolaylastiriyor.