Hocam öncelikle e-ticaret de domain ismi seçiminden önce tercihiniz .com uzantı olsun.
Bu müşteri de önce güven sonra kullanıcı yönelimi konusunda avantaj sağlayacaktır.
Marka akılda kalır ama uzantı kalmaz kullanıcı hatırladığı markanın ilk .com uzantısına girecektir.
ikinci konu akılda kalıcılık ve telaffuz kolaylığıdır.
4 karakter kısa domainlerin artık eski popülerliği yok sebebi ise anlamsız harflerin hatırlanma ve akılda kalma zorluğu.
yani 4 harf bir domain VCVC ya da CVCV değilse çok bir katkısı olmayacaktır.
kısa domain de 5-6 harf teleffuzu ve okunuşu kolay marka olabilecek domainler tercih edilmesinde fayda var.
Keyword domain de ise sektörünüze direkt hitap eden kelimeler başta olacak şekilde anlaşılabilir ve kolay hatırlanabilir olması önemli.
örn; oyun satıyorsanız oyusepeti, oyunmarket gibi.
bu tarz domainlerin sonuna -ek getirerek türetmeniz de marka değerini düşüren bir faktör olacaktır. market-im, sepet-im gibi.
Özellikle eticaret de başarı yakalamak istiyorsanız doğru domain tercihi ile başlayın.
bir çok başarısız girişim bunun sebebinin domain den kaynaklı olduğunun bile farkında değil.
Öncelikli olarak eticaret de güven önemlidir. Müşteriye güven sağlayacak bir marka yaratmalısınız.
Bunun için kendinizi müşteri yerine koyup empati yapmanızda ve sektörde büyümesini tamamlamış markaları incelemenizde fayda var.
Kesinlikle katılıyorum hocam. Sektörle alakalı çok güzel ve kısa .net domainler bulmama rağmen hepsini en başta eledim. Sektörde kısa 5 karekterli domainde var 13 karakterli domainde. Şuan lider olan 13 karakterli ve full keyword olan bi domain. Sadece site isminin bile iyi bir aratma hacmi var. Bu yüzden empati yaptığımda 2 'sinede olur gibi bakıyorum

orada biraz kararsız kalıyorum