Her finansal araç için geçerli bir bilgi vereyim. Genel olarak piyasalardaki psikoloji ile ilgili olarak bir çok yatırımcının farkında olmadığı için sürekli olarak kar elde etmelerine engel olmaktadır bu psikoloji. Fiyatlar arttığında mutlaka daha da artacağı ile ilgili haber ve söylentiler yayılır. BTC 68k olduğunda da piyasada 100k çok kısa vadede hedefte 400k olarak da uzun vadeli hedefi var deniyordu. Yani bu fiyatlarda (son dip noktası olan 3800 den çıkmıştı.) insanların satın alım yapması için medya herşeyi yaptı. Şimdi 18k olan BTC için sürekli olarak bir alt seviye ve kötü bir durumda da herşeyin olabileceği ve luna'nın hezimeti de hatırlatılarak korku veriliyor. BTC ve özellikle arzı kısıtlı coinlerde Dünya'da artık teknik bir sorun olmadığı sürece (quantum pc ler vs) fiyatların çok çok daha fazla düşmesini sağlayacak şartlar sınırlı. Bir noktada Elon'un bir twit atmasına bakar hızlı bir yükseliş ve şartlar da değiştikçe bu nokta dip olabilir. Bir miktar altına da düşmesi mümkün elbette ama 2024 2025 yılı için eğer logaritmik teknik grafikte tepe noktaya gelirse bir trend çizgisine göre 2024 te 800K diğerine göre de 2025 yılında 3.000.000 olabilir BTC. Bu tür bir perspektifiniz varsa ve coinler için artan bir uzun vadeli grafik öngörüyorsanız bu seviyelere yakın yerlerden aldığınızda büyük bir yatırım yapmış olursunuz. BTC artarken 70k ya geldiğinde satmayacak veya satsanız da oradaki oyalanmada coin miktarını arttıracak şekilde scalp yapma ve bütçe yönetme stratejiniz varsa 70k yı kırdığındaki büyük artışta zengin olabilirsiniz. Ben btc nin büyük düşüşlerde alınıp çok büyük düşüşlerde de bir miktar satılarak sürekli olarak yatırım portföyünde %10 %30 arası ağırlık verilmesi gerektiğini düşünüyorum.