metflixe adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam izniniz ile size küçük bir şey danışmak istiyorum. Burada ben ilk adımı tamamlamışım 2. ve 3. adımı tamamlayacağım aile hekimi işi kolay fakat 3. aşama için benim nereye gitmem gerekiyor acaba. Ve son olarak bu tercih dediğimiz olayı nasıl yapıyoruz hangi yolu izliyoruz benim bilgim çok az bu konularda bana biraz yardımcı olursanız baska arkadaşlar da faydalanabilir. Çok teşekkür ederim.
Adımları sana sayayım, diğer arkadaşlarda faydalansın:

- Aile hekimine gidip, ön muayene olmanız gerekiyor. Randevulu veya randevusuz gidebilirsiniz. Daha sonrasında eğer geçmişte teşhis koyulmuş hastalık yoksa, genel kontroller yapıldıktan sonra aile hekimi size askere elverişlidir kağıdı veriyor. Eğer teşhis varsa, sizi teşhis koyulan bölümlere gönderiyor ve oralardan askerliğe elverişlidir yazısı almanız gerekiyor. Aile hekiminin verdiği kağıda yazıyorlar genelde bu ibareyi.
- Kontrollerinden sonra aldığın yazıyı, askerlik şubene götürüyorsun. Oraya kağıdı onaya sunuyorsun. Hemen onaylanan bir şey zaten.
- Daha sonrasında https://www.turkiye.gov.tr/msb-asal-...rcih-islemleri adresi üzerinden gerekli bilgilerin olduğu alanlar var. Onları dolduruyorsun. Burada askere ne zaman gitmek istediğini de seçiyorsun.(Bunu doktor işlemlerinden önce yapıyorda olabilirsin tam olarak hatırlayamadım. Zaten bir şekilde doldurman gerekiyor.)
- Sonra senden ödeme istiyor sistem. Anlaşmalı bankaların birinden ödemeni gerçekleştiriyorsun.

İşlem bu kadar. Bunun öncesini merak eden arkadaşlar içinde süreç aynı. Öncesinde teciliniz varsa iptal edip, "Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri" kısmından bedelli askerlik başvurusu yapabiliyorsunuz.