anladım hocam binance tarzı biryer olsaydı sorun çıkmazdı diye düşünüyorum bende ama ödeme almak suç sayılmamalı düzenli bir ödem almamış hizmet vermiş
Ödeme almak suç sayılmamalı diye bir şey yok hocam.
Çalıntı mal satın almak, çalınan para ile ödeme almak suçtur.
Bir ödemenin size gerçekten ticaret yaptığınız kişiden geldiğinden emin olmanız lazım.
Benzer durumlar sazan sarmalında yaşanır.
Sana ödemeyi yapan aslında dol@ndırılan kişidir.
Sen bu ödemenin karşılığında verdiğin hizmeti, sattığın malı, kestiğin faturayı kanıtlayamazsan savcı ve hakim senin dol@ndırıcı ile ortak çalıştığını düşünür.
Senin ben yapmadım demenin hiç bir anlamı yoktur suçluların büyük kısmı az ceza almak için zaten suçlarını reddederler.
Ödeme yaptığınız ve ödeme aldığınız insanlar ve yaptığınız ticaretin belgelendirilebilir olmasına dikkat etmeniz lazım.
Mesela tanımadığınız adamlarla ticaret yapıyorsunuz, fatura yok, kayıt yok, 2 sene sonra ticareti bile hatırlamıyorsunuz.
Adam uyuşturucu satıcı olsa ve düzenli şekilde size ödeme yapsa yakalandığında senden de hesap isterler bu adama neden para gönderdin neden para aldın diye.
Wordpress optimizasyon yaptım, sosyal medya paket sattım, paypal bozdum vs gibi savunmalar sizi kurtarmaz.
Reel ticaret yapmayan ve aldığı ödeme karşısında fatura kesemeyen herkes bu risk altındadır.
Sonunda ceza almasanız bile bu süreç sizin için yıpratıcı olur.
Diğer yandan hakkınızda benzer bir soruşturma bir kez daha yapılırsa bu sefer savcı ve hakimin takdiri negatif olur.