@royalenes; bu kardeşimi de turnuvalara al senle birlikte oynasın hayallerine bir adım uzakta
E-spor bilindiği kadar kolay, kalıcı ve aşırı aşırı kazandıran birşey değil.
Öncelikle keşfedilmen lazım, teklif almak demek o takımda oynayabilirsin, kalıcı oyuncusun anlamına gelmiyor.
Yoksa şuan immo 2k lar bile takımsız, bu adamlar neden takıma giremiyor ki? Çünkü kolay değil. En basitinden piyasada tanıdık reflerinin olması gerekli. Kulüp sahipleri gibi.
Üstelik MatchMaking sisteminde yani bildiğimiz " ranked " maçlarda iyi oynamak e-spor a yeterli değil. Bunun en büyük örneği HellianTV ve Berk " Rip " Tepe'dir. Bu oyuncular Ranked maçlarda çok üstün bir performans gösteriyor fakat kulübü yok. Rip bir kulüpte oynamasına rağmen kadro dışı.
Ki geçmişe gidersek, ArmutTV - Steam PUBG
Adam zamanının en iyi takımlarından ( ismi bilindik ve sponsor bulma kolaylığı olan ) olan Beşiktaş E-Sports da oynadı. Fakat şuan sadece yayıncılıktan devam ediyor, normal işinde de çalışıyor.
Diyeceğim o ki, bir zanaat'in yoksa geleceğe dair, başlama derim. Çünkü kolay ve kalıcı değil. Günün birinde bir takıma girsen bile en fazla 2 sezon o takimda kalabilirsin. Genelde başarı gelmeyince dağıtıyorlar, ki bahsettiğin gibi şampiyonluk olayları vs. yok.
Bildiğimiz çok büyük takımlar bile o kadar yatırım olmasına rağmen bir başarı pek yakalayamiyor.
Ha Türkiye içi Coca-Cola turnuvaları vs. dersen o da pek tutmaz, sebebi ise buralara sadece sponsorlu takımlar davet ediliyor ve ard arda 2-3 sezon şampiyon bir takım çıkmadı daha. Çıkmayınca da otomatik takımla anlaşmalar bitiyor, oyuncular hayatına devam ediyorlar.
Diyelim ki herşey yolunda gitti, bir takıma girdin. Burada alacağın ücretle evlenemezsin. Kendim zamanında CS de çok bilindik ESL de oynayan takımların birinde Steam-PUBG takımında 1,5 sene sözleşmeli oynadım. Asgari maaşın üstünde alıyorsun genelde. Sponsor bağlansa bile bunun bir süresi oluyor. Bitince tekrar ortadasın
İşin kısası, bir zanaat edinmeden geleceğini deneyeyim derken riske atma.
En basitinden; sanayideki ustalar bile küçük yaştaki çocukları eğitiyorlar. Yaşı geçenleri hiç almıyorlar...