Sabri68Tkn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam Amazon kapsın diyorsunuz da Amazon da bu tarz iade almak istemiyorum şeyiniz olursa ardından Mağazanız kapatılır. Trendyol biraz insaflı.
Amazon dan yakın zamanda bir arkadaşım monitör satın almıştı ve kırık gelmişti monitörü kutudan çıkarırken video kaydı arkadaşım çekmemişti haliyle bu durumda trendyol üzerinden almış olsaydı iade edemezdi ama Amazon üzerinden kargocuya tutanak tutturmadan iade etmişti. Aldığı satıcı Amazon da değil normal bir satıcı yani. Demek istediğim e ticaret dediğimizde iade insanların canını sıkıyor ama bu bana saçma geliyor. Çünkü bugün bu yapılan satışları yapmak için en kötü xx.xxx aylık kirası olan iyi konumda dükkan tutmak gerekiyor ve bunun için 2-3 işçi vs derken güzel miktarca maliyet oluyor. E ticarette depondan satış yapabiliyorsun. İşçi maliyeti de çok yüksek değil çünkü sabah 9:00 akşam 17:40 a kadar çalıştırsan yetiyor. Mağaza açmış olsan en az 12-13 saat çalıştırıp onun ücretini vermen lazım. Bugün pazar payının büyük bir çoğunluğu Trendyol da. Giyim sektöründe Trendyol 10 kat önde. Teknoloji konusunda Hepsiburada fiyat ve kurumsal faturada öne çıkabiliyor.
Amazon dan alan kitle genellikle hızlı kargo ve kırılma vs durumlarda sorunsuz iade hakkı olmasından tercih ediyor. N11 batışa doğru gidiyor eski aktifliği yok. Gittigidiyor da aynı şekilde. Gittigidiyorda şuan faturasız vergisiz satanda çok. Ondan satıcı fazla gözükebilir ama vergi şartı olsa bu kadar olmaz.
Haklı olabilirsiniz hocam bazı kısımlar da fakat E - ticaretin de asıl anlamı gözüken ürünün gelmesi ve kırıksız bir şekilde ulaşması satıcılar için ise Komisyon oranları ve ziyaretçi sayısı evet türkiyede en iyi pazaryeri fakat ben de size bir olayımı anlatayım.Satışını gerçekleştirdiğim bir adet tost makinesinin müşteri tarafından ızgarası alınarak iade talebi açıldı ve trendyol bunu haklı olarak gördü ben ise kanıtlayamadım maalesef ızgaralı tostun ızgarasını alıp bana iade ettiler.Bunun gibi bir çok olay var 7 pazaryerine bakan biri olarak bence en titiz ve komisyon oranları olarak Amazon diye düşünüyorum.