bu düşündüğünüz gibi bir şey değil enflasyon muhasebesi yapılmasını gerektirir. buda her zaman olan bir şey değil yasal düzenleme gerektirir. 31.12.2023 tarihinde bilanço kalemlerinde şartların oluşup oluşmadığına bakılmaksızın enflasyon muhasebesi uygulaması olacak. Ancak şuan içi demirbaşlar ile ilgili bir yazı düzenleme göremedim. uygulama tebliğleri ile birlikte ilerleyen aylarda netlik kazanır. Bu tarihe kadar bekletme şansınız varsa bekletin aracınızı Ancak işletme defterlerine enflasyon uygulaması yapılacak mı şuan için yapılmayacak. çok umutlanmayın... yani şu şartlarda alış ile satış arasındaki fark her halükarda size kar olarak yansıyacak. keşke aracınızını alırken satış aşamasını düşünüp farklı planlar ortaya koyarak buna göre işletmenize dahil etseydiniz. ben her mükellefime bu planı yaptırırım. tabloyu ortaya koyar dahil eder veya etmez gerekli bilgilendirmeyi yaptıktan sonra önerimi sonra kararı kendisine
bırakırım. Şu aşamada yeni araç almayacaksanız, aracınızı alacak kişiyi ikna ederek yapacağınız şey birşekilde alış fiyatınıza yakın düşük fiyatla vergi mükellefi olmayan güvendiğiniz üstünde icra olmayan yakınlarınızdan arkaaşlarınızdan vs (aile üyesi olmazsa iyi olur) birine satıp gerçek alıcıyada o kişiden satmanız en mantıklı yol görünüyor.
Harikasın hocam.
Hem konuyu doğru şekilde analiz ettin hem de güzel bir çözüm önerisi buldun

Teşekkür ediyorum tekrardan