Yanlış anlamadıysam konu sahibinin bahsettiği konu müşteri 2 ürün alıyor 2 ürün iadesi geçip 1 tanesini gönderiyor 1 tanesi müşteride kalıyor ve para vermemiş oluyor
Müşteri benden 2 ürün satın alıyor. 2 ürün için de iade talebi oluşturuyor bana gelen ürün 1 adet hocam. Yani 1 adet ürünüm ortada yok çalınmış.
Çok fazla satış yapmıyorsanız paketleme sürecinde mutlaka video çekin derin. Ya da paketleme yapılan alana bir kamera ekleyin. Bazen sizden de kaynaklanan hata olur, unutkanlık olur çözüm bulursunuz.
Mağduriyetinizi maalesef tam anlayamadım. Müşteri aynı üründen 2 tane satın almış. İade süreci başlatmış fakat iade ederken 1 tane göndererek 1 tanesini çalmış mı? Yoksa 2 tane alıp 1 tanesini mi iade etmiş? Genelde beden ve renk olayında müşteriler yapmaya başladığı için bu ikincisi kazık/************** değil de hoş olmayan davranış diyebiliriz.
Bazı kullanıcılar bu ikincinin yapıldığını düşündüğü için normal veya herkes yapıyor yazabilir. Olayı daha net anlatabilirseniz daha iyi olur.
Evet video çekmeyi düşünüyorum artık. İlkin günahı olmaz diyiceğiz artık ne yapalım. Evet 1 ürünüm elime ulaşıyor 1 ürünü ise çalmış arkadaş hocam. Durum bundan ibaret. İki ürün de aynı beden M beden ürün. Hani desem ki 1m 1s aldı tamam hangisi olursa onu alacak diyebilirim ama bana gelen ürün 1 adet.
Şöyle değil mi hocam. Örneğin 43 numara ayakkabı alacak, 43 ve 44 alıyor hangisi ayağına uyuyorsa onu alıyor diğerini iade gönderiyor. Eğer böyleyse bundan bir sakınca yok bence.
Hayır hocam. 2 ürün de aynı beden 2M beden alıyor. 2 ürün için iade oluşturuyor ama 1 ürün geliyor bana. Umarım anlamışsınızdır.
İade gelince eksik üründen reddedersiniz hocam, gelen ürünün fotoğraflarını çekerseniz trendyol sıkıntı çıkarmaz muhtemelen
Umarım inşallah sıkıntı yaratmazlar ve problem rahat bir şekilde çözülür.
Diğer herkesin yorumu için teşekkür ederim.