Allah yardımcın olsun kardeşim. İnşallah hakkını alırsın. Zabıta da olsan, çaycı da olsan memuriyetin her hali özelden daha iyi. Ben de yıllardır ôzelde çalışırım, ne düzen var ne tatil var ne de başka bir hak. Bu sene olmasa da sene yine dene şansını. Olur da memur olursan da yine okursun. Düze memur olduktan sonra üniversite bitirip kendi alanına dönen de çok. Başarılar diliyorum sana.
Evet şanımı deneyeceğim ama hayat bir şekilde ilerliyor askerlik vaktimiz geldi ve hayatı ertelemek canımı sıkıyor.
İt ürür kervan yürür kardeşim insanlar her zaman konuşur

kendine odaklan ve hayallerini gerçekleştirmek için devam et başarana kadar pes etme.
Teşekkürler.
Aramıza hoş geldin kardeşim
Hoşbuldum
Sakin kafayla oturup düşünmelisin. İlk önce "çevre baskısıda oluşmaya başladı hayat geçiyor diyenler, bir işe gir çalış diyenler, şansını kaybettin bu sene kazanacaktın diyenler, salak gözüyle bakanlar falan bi ton laf ediliyor işte." diyen zararlı kesimi etrafından uzaklaştır. Hayat senin hayatın buna başkası karışamaz. Yaptığın hatalardan ders çıkaracaksın.
Ardından kendine bir hayat planı çıkar. Malesef gençlere tek yol sınav ve iyi bir üniversite yoksa hayatın sürünecek geçecek fikri aşılanıyor. Gençlerde bu fikir doğrultusunda başka yolları denemeden hayatına devam ediyor. Bak 19 yaşında memur olmayı düşünüyorsun 😊
Asgari maaş olayında ise; kalifiyesiz çalışan olduğunu düşünüyorum. Zaman içerisinde işinde ustalaşacak ve daha iyi maaş almaya başlayacaksın.
Bunu en yakınlarınız yapınca uzaklaşamıyorsunuz evet kalifiyesiz elamanım herhangi bir ustalığım olmadığı için işe girersem asgari yada bir tık üstünü alabilirim.
Zabıta yada memurun aldığı maaşı yüksek mı sanıyorsun kardeşim onlarda 5 6 7 arası alıyor yine yetmez yani sana tavsiyem meslek öğrenmek ama geçti artık çocuk yaşta öğrenip bu yaşında ustalasıp aylık 10k dan fazla kazanabilirdin bu devirde üniversite vb şeyler ticarethaneden başka şey değil onlar para kazanırken siz üniversite mezunu olup boşta kalıyorsunuz
Zabıtalar 9k ile başlıyor hocam günümüz için çok iyi bir maaş olmasada düzenli alındığı için en azından ortalama bir hayat sağlar. Dediğiniz gibi artık meslek öğrenme yaşımızda geçti üniversitedede 1-2 üniversite olmadığı sürece pek okumayı düşünmüyorum okumuşken iyisi olsun diyorum he dediğim üniversitede Türkiyenin en iyisi olmasada en azından 5. veya 6. olur
Hangi yaşında düşünecektin kardeşim?
Artık yetişkinliğe ulaştın.
Oyun zamanları bitti.
Sınavları yeteri kadar ciddiye almadığın için okul sürecini devam ettirecek başarıyı gösterememişsin.
Şu saatten sonra bir yetişkin olmak zorundasın.
Hayat okul bitince başlar.
Artık kendi ayaklarının üzerinde durmak için çabalamaya başlayacaksın.
Diyorsun ki günde 10-12 saat asgari ücret için çalışmak istemiyorum.
O zaman kendine sana fayda sağlayacak vasıflar edin.
Çünkü bu ülke ekonomisi vasıfsız adama 1500 euro verecek bir ekonomi değil.
Eğer üniversiteye gidemeyeceksen, ve zabıtalık işi de olmazsa hemen 2 yabancı dil ile beraber kendine vasıf edindirecek online kurslara başla.
Ve bu kursları üniversite sınavından daha ciddiye al.
Yoksa istesen de istemesen de her az vasıflı ya da vasıfsız insan gibi asgari ücrete 10-12 saat çalışmak zorundasın.
Allay kolaylık versin.
Teşekkürler
10-12 saat çalışmak istemiyorsan ders çalışsaydın kardeşim, bende öğrenciyim çalışmaktan sıkıldığımda gelecekte ne halde olduğumu düşünüp(okumazsam şöyle olacağım okursa böyle gibi) toparlanıyordum.
Aslında büyüdüğüm mahalle çok pis bir yerde belki bahane gibi olacak ama büyüdüğüm yerde herkes ortaokulda okulu bırakıyordu böyle bir çevredede bende üniversite sınavına kadar hiç ders çalışmadım. Sonucundada temelim baya zayıf oldu. Bu temeli oluşturup üstüne koymakta gerçekten zaman alacak bir şey.
Her konuda anlamlı cevaplarınızı görüyorum . Gerçekten mükemmel birisiniz
Fırsat kaçmış değil hayat geçmiş değil 35 yaşında kayinim var hala kpss çalışır tam 10 senedir
Evet fırsatlar kaçmadı motivasyonunuz içinde teşekkür ederim beni üzen şey artık hayatın ertelenmesi ve çevre baskısı.
Bazı yorumlar pek hoş değil.
Yazdıklarına bakarak artık senin aklın başında ve her şeyin bilincindesin diyebiliriz. Eğer istediğin sonuçları alamazsan, yapabileceğin en iyi hareket part time bir iş bulup bütün ciddiyetinle tekrar sınava hazırlanman olur. Hayat senin hayatın ve gelecek senin. Seni vasıfsız alanlara yönlendirenlere kulak asma.
Yüksek ihtimal böyle yapacak gibiyim teşekkürler hocam.