Herkese tekrar merhaba

Daha önceki bir konumda 7 gün su ile beslenmek ile ilgili bir konu açmıştım, o süreçte yaklaşık 6 kilo verdim şu anda verdiğim kiloların 2’sini geri almış bulunmaktayım, boyum 1.76 ve kilom an itibari ile 92.9 kg.

Daha önceki konum,
https://www.r10.net/off-topic/320345...beslenmek.html

Konuya yazmadan önce sizlerden bir kaç ricam var,
Yaptığımın sağlıksız olduğunun farkındayım, iki günde bir öğün beslenmek çok sağlıksız, sağlık açısından zararlı, bu doğru değil..
Kişisel olarak yapmak istediğim bir uygulama ve kesinlikle kimseye tavsiye etmiyorum,
Kilo vermenin en sağlıklı yolu kalori açığı oluşturup sağlıklı beslenmek olduğunu biliyorum,
İki aylık sürece spor yapıp, düzenli beslensem daha iyi bir sonuç alabilirim.

Yukarda yazıdıklarımın çok farkındayım, tabiki kendi tecrube ve bilgilerinizi konu üzerinde yazabilirsiniz, bunların bilincinde olduğumu ve kesinlikle kimseye tavsiye etmediğimi bilin

Bünyemin sağlam olduğunu düşünüyorum ve bu iki aylık süre içinde kendimde işkence etmeyi düşünmüyorum, olurda zorlandığımı hisedersem bırakacağım.

İki günde bir öğün beslenme programımda sebze ve protein ağırlıklı olacak, işlenmiş ve paket gıdalar tüketmeyeceğim, tuzu pek bol tüketiyorum normal şartlarda bu süreçte çok az tuz tüketmeye çalışacağım. İşlenmiş şeker kesinlikle olmayacak bu süreçte şekeri meyve yiyerek alacağım. Beslenme öğünümün olduğu gün sabahları sade kahve tüketicem, onun dışındaki gün ve saatlerde tüketeceğim tek şey sade soda ve su olacak. Beslenme günümde yemeğimi akşam ezanı saatlerinde yiyeceğim.

Ayrıca sigara kullanan biriyim bu süreçte sigara da kullanmayacağım. (Sigarayı tamemen bırakma gibi bir düşüncem yok, iki ay sonrasında ne düşünürüm bilmiyorum ama sonrasında başlama olasılığım yüksek.)

Bu iki aylık süre içerisinde günde en az 100 mekik ve 100 şınav çekicem, ilk bir kaç haftanın çok zor geçeceğini biliyorum, mekik sorun olmaz da, bu kiloyla 100 şınav zorlayacak İlk zamanlarda mekik ve özellikle şınavda zorlanacağım için 10x10 şeklinde tekrarla yaparım, sonrasında set sayısını düşürüp tekrarı artıracağımı umuyorum. Mekik ve şınav dışında aletsiz bir kaç hareket daha ekleyebilirim spor planıma ama zorunlu yapmam gerekenler şınav ve mekik, spor saatlerim genelde sabah kalktıkdan sonra olacak.

Pandemiden sonraki süreçte evde çalışmaya alışmış biri olarak bunlar dışında pek bi aktivitem olmaycak, zaten fazlasıyla asosyal birisiyim, bundan rahatsız da değilim açıkcası (Asosyaliği savunmuyorum bu arada, bu konuda yanlış anlaşılmak istemiyorum.)

Konuyu sizlerle paylaşmamın en büyük sebebi motive eksikliğim, daha önceki konumda da buna değinmiştim, birilerine söz verince yapmak zorunda hisediyorum, sizlerle bunları paylaşmam beni motive edecek

Değişimi fark edebilmek adına göbeğimin fotoğrafını çekeceğim, iki ay sonundaki fotoğrafıda, bu süreçte bu fotoğrafları paylaşırmıyım bilmiyorum, çıplak göbeğimide kimsenin görmeye hevesli olduğunu düşünmüyorum iki ay sonrasında biraz daha öz güvenli olursam aradaki farkı görebilmeniz adına paylaşabilirim ama bu biraz piskolojime bağlı böyle bir söz vermiyorum

92.9 kg - 16 Haziran 2022
(Kilo durumumu çok sık güncelemek gibi bir durumum yok, büyük ihtimalle iki ay sonra durum güncelemesi yapıp bilgi vericem.)