AlmedYazilim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
Yaşadığınız sıkıntı shopify entegrasyonu ile alakalı bir durum değildir. Askıya alınan hesaba itiraz formu doldurun ardından size bir maille ödeme kanalının doğrulanmasını istedikleri bir mail ile dönüş yapacaklar. Bu maile ödeme sorumlusu bilgilerinizi girdiğiniz kişinin kimliğinin fotoğrafını (ön yüz yeterli) ve ödeme yaptığınız kredi kartının ekstresini pdf olarak indirip gönderin. Burada ki püf nokta ödeme sorumlusu olarak belirttiğiniz kişinin ismi ve adres bilgileri göndereceğiniz ekstre ile uyuşması gerekmekte. Bunları yapmanız durumunda hesabınızda ki askının kalktığını ve reklam vermeye başlayabileceğinizi göreceksiniz. Daha önce eşikli hesap kullanıp google a borç yaptıysanız, mevcut bilgisayarınızdan ve daha önce o bilgisayara bağlı olan gmail hesaplarının bağlı olduğu herhangi bir cihazdan reklam çıkmanız mümkün olmayacaktır. Bunun neticesinde doğrulama yapmanızı isteyen bir mail yerine hesabınızın asla açılmayacağını belirten bir mail ile dönüş yapacaklar. Bu durumda da mevcut hesabın iptalini gerçekleştirip, başka hesap oluşturmayın. Düşük bir ihtimal de olsa iptal edilen hesaplar, bir kaç günün ardından banlarının kalktığına dair bir mail alıp açılıyorlar. Bu durumda tekrar aktif edip reklam açabilirsiniz.

Ülkemizde bir dönem popüler olan eşikli hesap satışı ile birlikte -tabiri caiz ise - google a borç takma girişimleri neticesinde yaklaşık 1 yıldır google Türkiye'de açılan tüm hesaplara açılır açılmaz şüpheli ödemeden askı koyuyor. Doğrulamanız durumunda askınız ortadan kalkıyor.

İyi forumlar dilerim.
Ayrıntılı cevabınız için teşekkürler.
Hayır, daha önce eşikli hesap oluşturmadım, zaten ilk defa google ads hesabı açtım, onu da şirket adına şirket kredi kartıyla açtık. Bakalım google ads'e itiraz ettik dediğiniz şekilde, eğer belge isterlerse açtırabiliriz. Ama merchant center aynı anda neden askıya alındı, onu hiç anlamadım. Yanlış beyan (misrepresentation) diyor ama onun altında bir çok sebep var, neden olduğu anlaşılmıyor. Google'a reklam çıkmanın daha zahmetsiz bir yolu yok mu