Palria adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sorunu tespit edecek bir yorumum yok ancak
Termal macunu değiştirmeniz çok katkı sağlıyor. fanı da sökersiniz bir güzel silersiniz tozları
sıfır gibi oluyor pc'ler
rahmican adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam son zamanlarda ekstra bir performans harcadıysa bilgisayarınız işlemci üzerindeki termal macun tabakası azalmış olabilir. Haliyle daha çok ısınmaya ve fanın daha fazla çalışmasına sebebiyet verir bu durum. Bir termal macun kontrolü yapmanızı tavsiye ederim.
madlypixel adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Oda sıcaklığından olabilir. Malum yaz aylarındayız.
pcbagimlisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
7 yıl macunu yenilemeden kullanmak için çok uzun bir süre. Havadaki toz, zamanla işlemci - gpunun soğutucular ile arasındaki sıcaklık artışı - azalışı macununuzun performansını, termal iletkenliğini ciddi anlamda yitirmiştir. İlerde arm mimarili cihazlar ile inşallah laptoplarda da bu toz - termal macun gibi dertlerden kurtulmamız dileğiyle....
LitmuS adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir daha temizleyecek olursan al eline saç kurutma makinasını bas havayı içindeki tozu attır yeter bez falan uğraşma bez takılır bir yere sıkıntı yaratırsın sonra pc parçaları pahalı

Belli bir yıl sonrası yapar öyle sesler normaldir, termal macun sürme ve pc fan yağlamayoutubedan bak birde sesin hangi fan'dan geldiğini iyi tespit et işlemci mi, kasa soğutucu mu, güç kaynağındaki mi vs. bazı ekran kartlarında fan var onlarda yapabiliyor.
arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
fan bozulmuş eskimiş yıpranmış hocam değişmelisinz
Kusura bakmayın hepinizi alıntıladım.
Konuyu açtığım o günden bu yana fan sesi gelmeye devam etti. Demin bir oyun açıyım dedim. Fan sesi çok fazla arttı.
Hemen kasanın kağağını çıkarttım. Direk bakmadan aklıma ekran kartı fanları geldi.
Ekran kartı fanlarına bakar bakmaz bir fanın durduğunu gördüm. Elimle dokunur dokunmaz dönmeye başladı.
Sanırım 15 gün önce hava vurduktan sonra birşey oldu. Ekran kartı fanlarından biri durmuş artık ne olduysa.
Şuan her iki ekran kartı fanı çalışır durumda ve hiç ses gelmiyor.

Meğerse ekran kartının bir fanı durunca diğer fan tam güç çalışmaya başlamış.
Keşke daha önce akıl edip baksaydım.
Neyse olmuşa ölmüşe çare yok. Umarım zarar görmemiştir ekran kartı.
İyi tecrübe oldu bana