Raymo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam e ticaret sitesi olmadığını söylemişsiniz. Genel bilgi amaçlı blog sitesi sanırım. Örnek olarak bebek taşıma çantası anahtar kelimesinden Google üzerinde arama yaptığımda arkadaşın da dediği gibi satış yapan sitelerin önde olduğunu gördüm. Bu anahtar kelime yerine daha uzun anahtar kelimeleri öne çıkarak yeni açılan sitede yazı yazmanız, rakiplerinizin fazla olmayacağı için öne çıkmanıza ve siteye otoriterlik kazanmanıza yardım edecektir.

Tabi ki bu benim düşünsem kesinlikle seo uzmanı falan değilim. Sadece bildiğimi aktarmak istedim. Örnek olarak bebek taşıma çantası anahtar kelimesinin de içinde geçtiği daha uzun anahtar kelimeler var şu şekilde https://prnt.sc/mxYBB1Rc5mDO araştırma yapmadım ancak muhtemelen bu yazılarda daha az rakibiniz vardır ve öne çıkmanızda yardımcı olur.

Yani daha çok rakip olan ve anahtar kelimeleri girmek yerine daha az aranan ve rakip olan aynı anahtar kelimelerin geçtiği uzun kelimeleri yeni sitelere girmek daha iyi olabilir. Ne kadar antalabildim bilemiyorum ama umarım açıklayıcı olmuştur başarılar
anlatmak istediginizi anladım hocam rekabet oranı düsük kelimelerde devam edin diyorsunuz fakat domainde bu is için uygun oldugu için seo uyumlu makale ile suan google üzerindeki aramaların önüne gecebilecegime inanıyorum hem domain içerigi anahtar kelimeye uygun oldugu için hemde e ticaret siteleri ürün boyutu ebatı cinsi vs hakkında bilgi veriyor benim sitede ürün hakkında daha detaylı açıklayıcı bilgi olacagı için çok daha faydalı olacaktır diye düsünüyorum hem seo açısından hemde müsteri memmuniyeti acısından mesela müsteri bebek tasıma cantası diye arattıgında benim sitede bebek tasıma cantasının ne ise yaradıgı nasıl kullanıldıgı malzeme cinsinden bebek için faydalı zararlı vs bütün bilgilere ulasacaktır ama tredyolda sadece birkaç adet görsel ve ürün fiyatı 50 kelimelik bir makale ile karsılacak seo acısından benim site onların önüne gecer diye düsünüyorum ama yanılıyor muyum acaba bende yeni oldugum için emin degilim açıkcası