Xugart adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bazı arkadaşlar bunu sanırım çalıştığın saate oranla aldığında paranın yeterliliği olarak algılıyor. Bu veri öyle bir veri değil, bu çalışma saati olarak en yüksek çalışma saatinin Türkiye'de olduğunu söylüyor. Bazı arkadaşlar günde +10 saat haftanın 7 günü çalışıyorum aldığımdan memnunum keşke onuda yazsalar demiş. Bu noktada bazı parçaları birleştirmeniz gerekiyor; saatlik, günlük, haftalık, aylık, yıllık kazançları nereden hesaplarsanız hesaplayın şu anda ülkede mühendislerin bile 3/1'i açlık sınırının altında maaş alıyor. Yani bu iki veriyi birleştirince hem çok fazla çalışıyor hemde oransal olarak diğer ülkelere göre az para alıyorsunuz. Bunun mantığını nasıl kuramıyorsunuz anlamıyorum.

Ayrıca Türkiye'de artık "ben memnunum" olayını bir kenara bırakmanız lazım, tamam siz memnunsunuz anladık. Peki komşusu açken tok yatan olayına ne oldu? Bu kadar mı empati, insanlık, iyilik, birlik düşüncelerinden uzaklaştık. Şahsen bende şükür ülkedeki çoğu insana göre kazancım fena değil, hiç bir şey olmasa kafam çalışıyor her türlü yolumu buluyorum ama aynı yeterlilik düzeydinde olmayan insanlara ne olacak? Biraz empati kurun, gözlem yapın, genelin sorunlarını görün. Yapabilirseniz.
Hocam, elinize aklınıza sağlık. Anlamayan arkadaşlar çıktı forumda, umarım yazdığınızı görürler.

Edit: görürlerden sonra umarım ANLARLAR...