Bence insan sevdiği işi yapmalı , eğer kişi sevdiği işi yapıyorsa çok çok erken o işte uzmanlaşacaktır.
Uzmanlaştıgın zaman ne oluyor peki ; aranan kan oluyorsun istediğin fiyatlara kendini projerini pazarlıyor ve kazanıyorsun o işi

kendi firmamızdan örnek vermek gerekirse biz yazılım otomasyon işindeyiz piyasada çok çok iyi ustalar var , bak usta diyorum yazılım mühendisi ve tekniker teknisyenleri değil usta diyorum
çoğu firma otomasyon işleri için iyi ustalar çalıştırıyor ve o ustanında bağlı olduğu mühendisler grubu :=)

biz ise bu işe merak salmış mesleği önceden bu olmayan sonradan okuyarak bu mesleği tercih etmiş projeleriyle kendini kanıtlamış ama tecrübesi olmayan mühendis veya teknikerleri alıyoruz
ve yetiştiriyoruz kurslara gönderiyoruz eğitimlere gönderiyoruz ve aynı zamandada sahada hizmet alıyoruz

demek istediğim şu ki senin için uzun lafın kısası ; sevdiğin işi istediğin işi yapmalısın öbür türlü gelir gidersin işe saate bakarsın sürekli bitsede gitsek dersin böyle hayat geçmez demicem elbet geçer ama
geçer iştee :/

sevdiği işi yapan insanlarla çalışıyorum ne kadar tecrübesizde olsalar tecrübeli bu işi sevmeyen ustalardan daha başarılı olduklarını gördüm ve kazanan iş veren hem işe yeni atılan kişi oldu

insan sevdiği istediği işi yapmalı sonucu ne olursa olsun risk alınabilir