Sonuna kadar haklısın üstadım ama örneğin wordpress yapmış adamlar bir yandanda eklentiler yapılıyor üstüne temalar yapılıyor ama temeli açık kaynak ama gerisi satılıyor bende diyorum ki bizde yapabilirmiyiz sonrasında üstüne koyup satabilirmiyiz? Zaten önce ücretsiz veya minumum bedelle sat sonrasında ihtiyaçlandir devamlı sat temeline dayanmıyor mu ticaretin kendiside
Wordpress 2001 yılında ilk olarak yazılmaya başlandı. Tam 21 senedir dünyada yüzbinlerce hatta milyon üstü sayıda kişinin emeği dokunularak buralara geldi. Bu noktalara gelirken çok ciddi fonlama destekleri aldı.
Türkiye'de olmaz. Hadi oldu diyelim gerçekten para ihtiyacı duymayacak 50 tane yazılımcı buldun. Bunu koordine edecek adamı yani yöneticiyi bulamazsın. Yazılımcılar böyle projelerde yazılım yapar ama işleyiş süreç yönetim ise yönetici ruhlu birisinde olması gerekir o kişi de vizyonlu olacak ta parasız yapacakta aylar yıllar boyu geliştirilecekte dünya geneline yayılacakta tüm insanlık katkı sağlayacakta ta ta ta gider bu böyle hocam. Burada <?php ?> etiketini başlatmak bile yüzlerce liradan başlıyor.