Browland adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ev kiraları için ayrı bir madde var ve aylık olarak güncellenir. Yeni kanun maddesine göre de Temmuz 2023 ayına kadar bu oran %25 maksimumum dur.

Ev fiyatları da enflasyon oranında hatta daha fazla değer artışı oldu. Yani ev sahiplerinin kaybı yok. Hatta abartı olabilir kiracı bedavaya oturtsa bile ev sahipleri karlı durumda.

Özetle, sözleşme ve kanun maddeleri ile korunan kiralama sürrcinde, ev sahipleri kafasına göre kiracı varken fiyat arttıramaz. Kiracının çıkması veya sözleşmenin bitmesi (max. 10 yıl) ile ev sahibi yeniden kiralamak isterse istediği fiyatı belirleyebilir.

yukarıdaki cinayet olayında kiracı ağır tahrik altında cinayeti işlemiş ve bu hafifletici bir sebeptir.
Ben 2bine kiraya vermişimdir ama piyasa o zaman böyle değildir niye %25 arttırayım abi her şey %300-400 artsın ama kiraya %25 zam yapma kuralı konsun böyle saçma bir politika olamaz ev değerlenebilir değerlenecekte her şey değerleniyor ev alan adam zaten yatırım yapmak için alıyor. Ben 2 bin tl ile aynı şeyleri alabiliyor muyum bunu bir öğrenci olarak yazıyorum. O gün 2 bin tllik aldığım şeyleri ben şu an 4 bine 5 bine alacaksam bu işin mantığı ne tamam kiracılara sözüm yok ev geçindirmek kolay değil ama bu böyle olmaz burada ne ev sahibi suçlu ne kiracı suçlu.. Suçlu olarak ev sahiplerini görmek yerine asıl kişilere yoğunlaşsanız böyle olmazdı.