Merhabalar, Litvanya'da yazılım mühendisliği bölümüne başvurmak istiyorum fakat üniversitenin websitesinde yazılanlara göre süreç bir hayli zor görünüyor. Bunlardan biri ise lise diplomasını ingilizce dilinde istemeleri. Bilmiyorum belki saçma olacak ama lise diplomamı e-devlet'ten indirip pdf'i düzenleyip ingilizce'ye kendim çevirsem kabul ederler mi? Bu sorunu nasıl aşabilirim? Bir diğer aklıma takılan soru ise IELTS belgesi, litvanya'da okuyan birine sorduğumda IELTS hazırlık sınıfından muaf olmak istiyorsan gerekli dedi, üniversite canlı destek hattına sorduğumda ise her halükarda IELTS istendiğini söyledi, üniversite ne demişse odur diyebilirsiniz haklı olarak ama canlı destek hattındaki adam umursamaz ve bilgisiz görünüyordu biraz emin olamadım. Son olarak üniversitelere kabul almak zor bir durum mu yoksa bir sorun olmadığı sürece sıklıkla kabul ediyorlar mı? Sanırım sorduğum sorular tüm yurtdışı üniversitelerinde yaşanabilecek şeyler, dolayısıyla yurtdışında okumuş veya okuyan kişiler sorularımı yanıtlayabilirse çok sevinirim, 15 temmuz son başvuru tarihiymiş ve biraz acele etmem gerekiyor.