Arkadaşlar uzun zamandır artan yakıt fiyatları, araç parçalarının fiyatlarında olan muazzam artışlar, servis rutin bakım maliyetlerinin uçması sebebiyle aracıma binemez duruma gelmiştim.
2021 yılı başında yaptığım 2022 planlarında bu yıl satıp bir kaç üst kasaya (2010 ve üzeri) geçme hayallerim varken 10 gün evvel 2008 model 730 Ld aracımı satarak 2007 model Fiat Doblo 1.3 Multijet Tek Sürgülü Kapı araca geçiş yapmış bulunuyorum.
Her ne kadar bir BMW 7 serisi olmasa da İstanbul içinde sıkışık trafikte dahil karma 5 LT / 100 KM tüketimi ile beni benden alıyor, ayrıca yaptığım bir tane uzun yol seyahatimde 3,8 / 4,2 LT / 100 KM ortalama ile gönlüme taht kurdu.
Eski aracım şehir içi 11-12,7 LT / 100 KM şehir dışı ise 8,9-9,5 LT / 100 KM tüketim yaparken yenisi ile yarı yarıyanın altında tüketime kavuştum.
İşe yine arabayla gidip gelebiliyorum, canım sıkılınca akşam bir dışarı çıkıp dolaşayım diyebiliyorum, hafta sonu hadi bir çılgınlık yapıp 130-150 km yol yapıp gezip tozayım diyebiliyorum.
Bu arada eski araçtan yakıt dışında tek artısı yüksek olması ve güvende hissettiriyor. Onun dışında kalkp doblo şöyle güzel böyle iyi diye saçmalamayacağım.
550.000 den eski aracı verdim, yenisini de 88.000 den aldım. Arada ki parayı da dolar yaptım duruyor. Artık sanırım benim bundan sonra binebileceğim en lüks araç 2010 üzeri megane 3 falan olur, başka bir şey alabileceğimi değil ama yürütebileceğimi hiç sanmıyorum.
Hocam eski kasa 730 benim de çok heves ettiğim bir araba sırf onun o sürüş zevki için kronik olarak nasıl bir araç öneriyor musun? Hatası sorunu var mı? Senin tecrübelerine göre bizi biraz bilgilendirir misin?