BarisTekce adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Seo bir maratondur, Sem gibi hızlı sonuçlar alınmaz. İstikrarlı ve sağlam ilerlemek gerekir. Yapılan çalışmalar bir haftada da etki gösterebilir altı ayda da gösterebilir. Önemli olan otorite sağlamak ve bunu mümkün olduğu kadar beyaz şapkalı tarafta yapmaktır ki her güncellemede otorite alt üst olmasın. Şimdi buraya kadar olan kısmı anladığınızı umarak bir örnek vereyim; bir Seo uzmanı sitenize çalışmaya başladı sadece analizi bir haftayı bulabilir hatta geçebilir, ardından da toplamda üç aylık bir çalışma sergiledi. "Bu arada aldığınız hizmetlerden anladığım kadarı ile Seo'yu sadece backlink sanıyorsunuz ama bu işin asıl teferruatlı kısmı iç ve teknik Seo'dur." Üç aylık çalışmasını yaptı ciddi bir şekilde ve diyelim ki bu çalışmanın etkileri üç ay sonrasında sıralama olarak etki gösterecek. Bu uzman üç ay boyunca ne yiyecek ne içecek ev kirasını internet, elektrik faturasını nasıl ödeyecek? (Sonuçta kimse bu işi hobi olarak yapmıyor.) Seo için yapılması gereken harcamaları da cebinden yapacak ya siz bu işin ikinci ayında kardeşim bi etkisi olmuyor ben çalışmak istemiyorum derseniz? Ya da yan yatıp parayı ödemezseniz? Size hem hizmet sağlayacak hem de o saatten sonra arkanızdan parayı mı kovalayacak? Pazardan armut almıyorsunuz ciddi bir sektörde sitenize ciddi bir yatırım yapıyorsunuz tabi ki önden ödeme yapacaksınız, yine insanlar insaflı davranmış bir kısmını önden istemiş ben olsam sizin zihniyetinize sahip birisinden ödemenin tamamını önden alır ciddi bir de sözleşme hazırlatırdım ki yarın gelip başımı ağrıtmayın.
Sizin yazınızı okuyunca bir müşterim geldi aklıma.Zamanında reelde birine seo yapmıştım bildiğim kadarıyla.Kelime başı aylık 750 tl anlaştım.Sıfır siteydi.3 ay sonra ilk 10 sayfaya geldi.Sonra yükselmeye devam etti.İlk sayfa en tepeye gelmesi 7 ay falan buldu sanırım.İlk sayfaya geldikten sonra bilmişlik yapmaya başladı.Yok efendim seo önemli değil site tasarımı önemli iş alamıyorum falan.Sen ne diyorsun abi millet oraya gelmek için kaç para google adsde harcıyor biliyor musun dedim bilmişliğe devam etti.Sen en iyisi başkasıyla çalış dedim.2 ay geçmedi kapıma geldi önüme o zaman 2k para koydu sitem geriledi admin panelden içeriklerle oynadım biraz vs dedi çalışalım mı dedi.Yok dedim ve o gün o sektörü bıraktım .Parası batsın uğraşılmaz dedim geçtim.Çoçuk oyuncağı sanıyor müşteriler genelde her sektörü.Adama mesela reklam eğitimi veriyorum öğrendikten sonra bana bilmişlik yapıyor =) .Biliyorsanız madem kendiniz yapın kardeşim öyle değil mi paranızda cebinizde kalsın .Konu sahibine gelince fiziksel bir ürün alacaksanız ve satıcıya güvenmiyorsanız elden alabilirsiniz o ürünü o zaman güven sorunu ortadan kalkar ama dijital sektörde malesef öyle onun dediği gibi yürümüyor bu işler.