Moon Yazılım adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her gün forumda Türk yazılımcılar şöyle, şunlar böyle diye konu açılıyor artık gerçekten YETER.
Forumda yazılım tarafında aktifleştiğimden beri YAZILIMDAN tam anlamıyla soğuttunuz.
Susayım susayım diyorum her gün farklı bir konu açılıyor.

Sayayım mı özellikle R10'dan gelen müşterilerinin nasıl olduğunu? Genellikle Türk müşterilerin çoğuda böyle ama R10 müşterisi daha baskın.

- Ne istediğini bilmeyen, döküman oluşturmayı beceremeyen ve daha nasıl bir şey istediğini anlatamayan
- Cebinde 5 kuruş para olup 500 TL'lik iş isteyen
- Saatlerce soru sorup, zaman çalan sonucunu sıfır çıkaran
- İşe başlanılınca, ödeme yaptığı için kendisini patron zanneden veya yazılımcıyı kölesi gibi gören
- Yapılacak iş belirlenip, ön ödeme alındıktan sonra iş sırasında "hocam şunu unutmuşum yapabilir miyiz?, bunu unutmuşum ekleyebilir miyiz? hocam bu yoktu ama bunuda halledebilir miyiz?" baydırıyorsunuz insanı
- Sektör hakkında bilgisi olmayıp, istenilen parayı çok gören
- Fiyat verirsin örneğin 5.000 TL dersin ohooooooo ben bunu 1.000 TL'ye hatta 500 TL'ye yaptırırım diyenler
- Başkasından iş alıp komisyon hesabıyla iş vermeye çalışıp kendi kârını bizim istediğimiz fiyata denk tutmak için veya hatta daha fazlasını kazanmak için fiyat kırmaya çalışanlar

Daha sayarım, uzar gider bu liste.

Adam e-ticaret sitesi istiyor, özel yazılım / tasarım istiyor. Çizimi, dökümü ve kodlaması diyorsun 30.000 - 40.000 TL küsür fiyat çıkarıyorsun çok diye bağırıyor.
Arkadaş zaten çizimi, dökümü minimum 15.000 TL tutuyor. Neyin kafasındasınız siz?
İstediğiniz nedir? Söylesenize?
Bu iş için bulacaksın 17-18 yaşında bir çocuk, çalacak bir yerden tasarımı belki hatta kodlarınıda. Düzenleyip verecek eline, 3.000 - 5.000 TL isteyecek. Bu mudur?
Ondan sonra peşinden koşturacaksın. Keyif mi alacaksın bundan?

Bir sürü mesaj geliyor. Böyle bir proje vs. var yapabilir misiniz vs diye.
Yemin ediyorum artık öyle bir hale geldim ki Türk müşteriler için %90'ının mesajına dönüp cevap bile vermiyorum. Özellikle R10'dan yazıyorsa, %99'una bile dönmüyorum denebilir.
İstediği şeye minimum çıkacak fiyat 10.000 - 15.000'dir biliyorum veremeyeceklerini. İstedikleri şeyleri 500'e 1000'e yaptırma derdindeler çünkü.
Neden zamanımı kaybedeyim?

Yeter artık.

Yok mağdur ediyorlar, yok bilmiyorlar, yok beceremiyorlar.
Siz işi bilene değil ucuza yapana gittiğiniz sürece daha çok ağlarsınız. Ağlayında, iyi oluyor sizlere.

Fiyat verdiğim, bu çok pahalı diye ucuz yapana gidenlerin çoğu geri geliyor.
Bu sefer istediğimden fazlasınıda verseler yapmıyorum. Neden yapayım?
Paraya, işe ihtiyacım mı var? Yok. İstediğim işi alır, istediğimi yaparım.

İnsanı bıktırıyorsunuz yeter.
Katılıyoruz hocam kesinlikle bizde son dönemler de özellikle bireysel müşteri almamaya başladık. Gerçekten belirttiğiniz gibi işin hakkı neyse onu teklif ediyoruz ancak ölü fiyata iş yapanlar olduğu için malesef ki r10 piyasasına göre fiyatlarımız absürt geliyor

Fiyat teklifi için hazırlanan sunuma ve kapsamlı audite ayırdığımız süre inanın boşa gidiyor. O sebeple bizde artık kolay kolay kabul etmemekteyiz.

Şuan aylık düzenli yazılımsal danışmanlık verdiğimiz 3 adet firma, haricinde de projesini yürüttüğümüz kurumsal şirketler mevcut. Sizede nacizane tavsiyemiz kurumsal tarafta ilerlemeniz olacaktır.

İyi çalışmalar