3-5 nasıl koparırım mi? Muhtemelen işi detaylıca anlatmıyorsunuz. Yazılımcıda anlattığınızdan anladığına göre yapıyor. Daha sonra siz şurayı da yap öyle olsun diyorsunuz. Yazılımcıda ekstra zaman harcayağından emeğinin karşılığını istiyor. Bakın Almanya da mesaai saati dışında telefon aramasına bile ücret verirler. Türkiyedekiler ise sen benim artık çalışanımsın kafasında. +Müşteri çoğunlukla işin detayını vermiyor. A dan Z ye yap diyor. A dan Z ye o kadar büyük bir cümleki... İşi bilen müşterilerim her zaman ekstra zaman harcadıysam onun ücreti söylerken burun kıvırmıyor.. her neyse ben müşteriyi merhaba diyişinden bile anlarım. Müşteri seçiyorum. O yüzden ben ve müşterilerim bir sorun yaşamadan anlaşoyoruz hatta çokça olumlu yorumla işi teslim ediyor alıyoruz.
evet nereden bildiniz, işi çok detaylı anlatmıyoruz. bazen tek kelime konuşmadan çivi ile duvara resimleyip işi verdiğimiz de oluyor. bazen parayı önden gönderip kafana göre bir şey yap verdiğim işi boş ver canın ne istiyorsa içinden ne geliyorsa onu yap dediğimiz de oluyor. işte bu yüzden sorun yaşıyoruz galiba.