Sizin tercihiniz ancak burada hayatınız söz konusu altta yaşadığım bir olayı anlattım.
Covid yasakları döneminde başıma geldi 2+1 otobüste giderken ben teklide oturuyordum yanım boş kalıp cam kenarı dolu olması gerekirken bilet satmışlar. Olay çıkarttım Esenler otogar müdürü geldi. Sorunu çözemem dedi başka araçta da yer yok dedi. Bende siz bilirsiniz polisi arayıp ihbar ediyorum arıcı men ettirmek için elimden geleni yapacağım, Şoförün yolcuyu almaması gerekiyor dedim bir şey olmaz dediler. İhbar verdim otogar civarında ekipleri otobüsü çevirdi. Otobüs şoförüne 20 Bin TL ceza yazdılar yolcuyu indirmediği için otobüse bir süre men verdiler ve kamu davası açtılar halk sağlığını tehlikeye atmaktan.
Bagajda hayvan taşıdıklarını gördüm. İnsanlara bağırıp çağırarak konuşuyordu şoför. 2 kere bindim 1 tane yolculuğum böyle rezalet geçti
Hocam ilk molada inin ve bilerek otobüsü kaçırın sizsiz yol alsınlar yarım saat sonra gelen arabada sizin için bir koltuk satmayacaklardır
hocam yarın acil bodrumda olmam gerekiyor olası birşeyde yolda kalırsak benim için yine problem yaratıyor başka koltukta kalmama izin vermezlerse o zaman jandarmayı arayacağım 😇
Şuan senin yerinde olsam direk polisi arar ekip ister aracı trafikten men etmelerini sağlardım. Yıllar önce benzer durum başıma geldi aracı değiştirdiler. Tavsiye ederim. Ayrıca uğraşırım derseniz suç duyurusunda da bulunulabilir bence bir avukat ile görüşülüp tazminat davası açılabilir. Sonuçta para karşılığında hizmet alıyorsunuz.
Hocam arayın Polisi veya Jandarmayı direkt yapıştırın şikayeti neyse boşver demeyin koltuk demeye bir milyon şahit ister
Kemer zorunluluğu mevcut. Kemer de koltukda sizi tutması için yapılmış bir sistem. Fakat koltuğunuz hareket ediyor. Buda trafik kurallarına aykırı. Direk bulunduğunuz bölgede ki kolluk kuvvetlerne haber verin. Ceza yediklerinde gerekli aksiyonu alacaklardır. Aynı zamanda güzel bir dille uyarın değiştmek istediğinizi belirtin eğer değiştirmezler ise ilk söylediğim şekilde halledin

)
Biraz önce alanyadan bodruma gitmek için metroya bindim oturduktan 10 dakika sonra koltuğun çıkık olduğunu farkettim oturduğum yer resmen altımdan kayıyor otobüs ful sizce ne yapmalıyım şöförde ileri sürülen
geri konuştu tartışmıştım binerken obilet.com da saat 21:30 a bilet alıyorum arayıp 9 da gelin diyor 20:30 da yazaneye geliyorum 21:20 civarında gelecek araç diyor ona hitaben karnımı doyurmaya gittim tam 21:00 da gelmiş araç adam bana neredesin diyor bu yüzden sözlü tartışma çıktı şu an boş olan koltuğun birisine oturdum sizce nasıl tepki vermeliyim muavin geldiğinde
günecelleme : muavin haberinin olduğunu belirtti sıkıntı yok bizde dercesine bi mimik yaptı bakalım ilerde umarım sorun çıkmaz 😀
Metro genel müdürlüğünü otobüsteyken ara ve aracın plakasını ver, gereği yapılacaktır.
@HazarHizmet; hocam tecrübelidir. Ona da sorabilirsiniz. Yıllarca Türk karayollarında muavinlik yapmıştır.
Koltuğu değiştirebilir miyiz dersin hocam
Hepsi dolu yer yok derse, öyle değil komple koltuğu değişebilir miyiz dersin. 🤣
En kolay çözümü polisi arayın, yolculuk yapıyorum koltuğum hareket ediyor yerinden çıkıyor hayatım tehlikede firma yardımcı olmuyor diye ekip çağırın o zaman gereğini yaparlar
Normal bir firma olsa her türlü çözersin de metro hmmm. Umarım şoför gel benim koltuğa oturalım demez.
Direkt olarak polise veya metroya şikayet edin hocam uğraşamam kalsın demeyin, size bir şey olmasa bile Allah korusun belki başkasına olur
Görsel ekledim konuya şu an muavini bekliyorum bakalım neler olacak.
son güncelleme araç değişti 👍🏻😅