Xvrong adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hukukçuyum dediğiniz için soruyorum, forum içinde satışı yasak değildi buna güvenerek daha fazla para ödememek için yurtdışı cihaz aldım eğer ki yasal süreç başlatırsam benim başım ağrır mı?
tam bilmiyorum o tür cihaz alım - satımı legal mi değil mi şayet değilse ne ceza hukuku açısından suç olur ne de tüketici hukuku açısından haklı sayılırsınız. hee ben bunların satışının illegal olduğunu bilmiyordum dersen belki ama siz bilerek almışınız özetle sonucuna katlanacaksınız. kanun legal iş yaparak mağdur olanların arkasında durur. ben 2005 de bitirdim hukuk fakültesini ve emin ol o telefonu satan benden iyi biliyordur o tck 158' i şikayet edemeyeceğini etsende birşey olmayacağını benden senden iyi biliyordur kitabına uydurmuştur yani. Misal tüketici mahkemesine gittiniz sizden isteyecekleri ilk şey fatura var mı sizde? yok tabi ozaman mahkemenin cevabı : legal alışveriş yapaydın kardeşim der kapar dosyayı savcılık da benzer şekilde bir karar verir şikayet etsen birşey olur mu sana HAYIR OLMAZ ben bunların yasak olduğunu bilmiyordum der sıyrılırsın hatta sağlam bir dilekçe ile olayı dolaandırıcıcclığa a sokabilirsin şimdi burdan yazmam doğru olmaz gel gelelim sana tavsiyem e daha öncede dedim şikayetçi ol ama ben illegal telefon alıyordumda göndermedi şeklinde değil senin beyanların önemli ne konuştunuz nasıl irtibat kurdunuz onun ilanı nerede yazıyor hatta ilanda ne yazıyor suç vasfını belirlemekte önemli noktasından virgülüne sen ne yazdın o ne yazdı o şahısa nasıl ulaştın bilgi verirsen sana yardımcı olayım bu sitede ise deşifre et kimsenin başka parası gitmmez belki