Arkadaşlar bu konuyu bu şekilde kullanmak bile saçmalık Türk yazılımcı dediğiniz kişilerin diploması, katıldığı seminer ve çalışmalar kısaca portföy çok önemli bunları isteyin kendisinden sonra sorgulayın ve doğru olduğundan emin olun, udemy üzerinden eğitim alarak veya 2 yıllık bilgisayar programcılığı okuyarak olmuyor bu işler yazılım dediğiniz günümüzde html, php, css ile bitmiyor, admin panel giydirme veya nulled, ***** scriptler çekerek insan kazıklama ile olmuyor ki onu bırakın burada ciddi proje yapacak yazılımcı bulamazsınız yazılımıda tasarım vs. içerisine dahil sanmayın full stack developer değil kimse ha varsada burada değildir adamın aylığı min. 5.000$ iken burada iş almaz yani ciddi bir proje yaptırmak istiyorsanız ya ajansları gezin fiyat toplayın derim kendini yazılımcı tanıtanlara itibar ederek ülkemizin yatırım yapmadığı ve beyin göçüne yol açtığı konu üzerinde bir de siz sektörü kötü sanmayın lütfen
Yazılımda diploma ve seminerler ne alaka ki? Üniversite size sadece disiplin katar. Yazılım tamamen pratiktir. Proje yöneticim lise mezunu ve üniversite terk.
Konu sahibi arkadaşa gelirsek, deadline'lar benim Türkiye şartlarında dövizle çok yüksek maaş aldığım, pek çok kişinin çalışmak için hayalini kurduğu yazılım firmasında da aynı. Tek olay, biz tarih verirken x3 veriyoruz. Çünkü yazılım bu, A noktasından B noktasına taş taşımıyoruz. Zaman her zaman tutmaz.
Türkiye'ye fiyat ve tarih verirken sürekli iş verenler en kısa sürede, en ucuz işi istediği için ben de freelance aldığım işlerde kısa tarih vermeye çalışıyorum. Ama bu da ertelemelere sebebiyet verebiliyor.
Olay burada iş vermeyi bilmeyen, işi bilmeyen iş verenlerde. Bir adamın verdiği işi 16 günde yapabileceğini sanıyor. Çünkü profesyonel değil, bu işe zaman biçebilecek çalışanları ya da arkadaşları yok. Başka birisi 30 gün verince, o 16 gün verene işi veriyor. O da bu tarz konulara sebebiyet veriyor.
Çöp kovası demeden önce işin teslim süresi mukayesesini, ücretini ölçebilecek bir profesyonel bulun. Böylece kişi işi gerçekten o sürece yapabilir mi anlarsınız.
Çöp kovasıymış...
Başlık altında da 2 array açıp, github dan compenent edinen kendini yazılımcı, sektör uzmanı gibi göstermiş.
Tipik Türkiye, neden Türkiyeye iş yapmadığımı tekrar hatırladım.