iyide olay sadece e-sporcularla alakalı degil ki.pc başında oturup para kazanan hemen hemen herkesi,çevresi aynı şekilde görüyor.uzun yıllardır sitelerden para kazanıyorum mesela,çevremde benle bu konuda dalga geçmeyen yoktur heralde."senin işinde ne güzel,tüm gün pc başında otur,çayın çorban önünde,sonra gelsin paralar.biz de işte eşek gibi çalışalım tüm gün 3 kuruş para için" vb muhabbetlerle geçti ömrüm.sadece benim için de degil bu,netden para kazananların en çok şikayet ettigi şeydir her zaman.her yıl bu konuda forumlarda konular açılır,neden bize herkes bu gözle bakıyor diye dert yanarız birbirimize yani
daha öncede biçok defa söylemişimdir mesela,ben sırf bu laflardan kurtulmak için gidip dükkan açtım.6 yıl boyunca evde oturup yaptıgım işi,gidip dükkanda yaptım.bi sürü dükkan kirası,dükkandaki kullandıgım/sattıgım malzemelerle ugraş filan bi dünya sıkıntı ile ugraştım sırf bu laflardan kurtulayım diye.evde otururken günde 250-300$ kazanırken bu işler boş,git adam gibi bi işte çalış diye komşular/akrabalar filan gelip başımın etini yerdi.gidip dükkan açtım,çogu günde siftah yapmıyordum ama milletin içi rahatladı.para kazanmıyorum ama olsun,dükkanım var.dükkanda kazandıgım 50tl para,evde kazandıgım 2k dan daha degerli çünkü onlara göre