oguzhanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

globalde ve Türkiye' de aşıyla ilgili bir çok görüş var, büyük bir kısmı da komplo teorilerinden oluşuyor. Bu teoriler kanıtlanmadığı sürece sadece belirli bir azınlık tarafından kabul görebilir ve genele göre aşırı görüşlerinden dolayı aşağılanıp, dalga konusu olurlar savunucuları da. Bilgisine, tecrübesine ve dolayısıyla görüşlerine önem verdiğim Abdurrahman Dilipak' ın da en başından beri aşıyla ilgili çok farklı düşünceleri var, ben bu ve benzer görüşleri hala akla uygun, makul bulmuyorum ama tamamen yok sayma gibi bir durumda da değilim, milyarda bir olsa da her zaman bir ihtimal var; tarihte şimdiye kadar neler oldu, olmaz diyemiyorum hiç bir şeye tamamen ama akıl terazisinde tartınca savunulacak bir görüş olmadığı da açıkça ortaya çıkıyor, sadece bir ihtimal.
Zara' nın reklam kampanyasına değinecek olursam; sizden gördüm ilgili kampanyayı, bana bu görseller alt bilgi verilmeden gösterilse ne Türkiye' de ne de, Zara gibi bir marka tarafından yapılacağı aklımın ucundan bile geçmezdi, milyarda bir ihtimal bile vermezdim ama olabiliyor demek ki ihtimal dışı bıraktığımız şeylerde. Bundan sonra yapılacak açıklamayı, savunmalarını ve özellikle de bu kampanyada neyi hedeflediklerini ve kampanyanın alt metnini öğrenmek istiyorum. Dünyada da, Türkiye' de de insanlık yozlaşıyor, ahlak kavramı, değerler, iyi veya kötü kültürler ve bana göre özellikle de dini inançlar tüm kesimleri tarafından toprağa gömülüyor. Gözlemlerime göre eskiden azınlık olan inançsız kesim saygı görülmeyi beklerdi ama artık onların bir kısmı inançlı kişilere saygı göstermiyor. Dünya tersine döndü bir çok konuda ve bu değişim zaman zaman yıkıcı bir şekilde devam etmekte, sonumuz hayrolsun.
Ağzınıza emeğinize sağlık hem fikirdeyim ben aşı olmadım olmamda ama olanlara saygı duyuyorum sürekli chip gibi haberler çıktı hiç önemsemedim ama frekans olayı biraz aklıma yatti tam anlamiyla değil tabi bana göre aşı ve ilaçlar mantıksız ben 2 gün basım agrisa ilaç yutmayan biriyim gerisini soylememek gerek yok hem aşıyı bulan kişi neden 1 yil sonra oldu neden etrafindaki herkesi denek yaptida en son kendi oldu ve oldumu oda şüpheli insanların oldunuz mu sorusuna olmadik demesi sacmalikti başından zaten