Ankara'da gezilecek bir çok yer mekan var ama tabi paran varsa gezebilirsin. Eğer eğlence mekanı arıyorsan Tunalı taraflarına gideceksin. Tunalı'da if performance vs de var normal gece kulpleri de var. Gaziosmanpaşa da bulunan cafe, barlar, eğlence mekanlarına gideceksin. Arjantin caddesi vs. de gidebilirsin. Yine paran varsa ben oyun havası istiyorum, böyle Behzat Ç gibi takılayım diyorsan cebeci, ulus, maltepe gece kulüplerine gidersin. Bunlar tabiki hep eğlence mekanı olarak.
Yok ben ailemle gezeyim diyorsan göksu, mogan, harikalar diyarı gidebilirsin. Yok orman havası alayım, şöyle hamam kaplıca takılayım dersen Kızılcamam'a gidebilirsin. Haftasonu biraz uzak olsun önemli değil (İstanbul'a göre yakın) dersen de tuzgölü, nallıhan kuş cenneti buraları gezebilirsin. Ayrıca atakuleye de gidebilirsin, botanik parkla beraber güzel alternatif. Seymenlerde oturabilirsin.
Bunun dışında tarihi yerler, müze vs. dersen başta Anıtkabir olmak üzere, ankara kalesi, ulusta yer alan anadolu medeniyetler müzesi, ilk meclis gibi bir çok yere gidebilirsin. Eğer sokakta gezmek istiyorum dersen de 7. cadde, karanfil sokak, batıkent atlantis taraflarında insanlar ile iç içe takılabilirsin.
Bunun dışında Ankara'da ihtiyacın ne varsa bir yerde toplanır. Mesela elektronik işin varsa konya sokak, ıvır zıvır alet lazımsa posta caddesi, kitap lazımsa zafer iş hanı veya karanfil sokak, düğün nişan için samanpazarı, takı, altın vs için ulus, toptan yiyecek vs için gimat, bisiklet vs. almak için yiba çarşısı, kırtasiye ve oyuncak için ziraat mahallesi gibi her aradığın bir yerde fazlasıyla bulursun. Başka şehirlerde böyle var mı bilmiyorum ama Ankara'da her şey elinin altındadır.
Bunun dışında Ankara'da ana caddelere çıktığında seni kızılaya götürür ki kaybolman çok zordur. Ankara'da deniz dışında aradığın çoğu şeyi fazlasıyla bulursun. Daha çevre ilçeleri saymadım. Malum oralara uzak diyorlar ama İstanbul'da ulaşım süresini hesaba kattığında çok rahat çevre ilçelere gidebilirsin. Ayaş, beypazarı gibi ilçelerde de güzel etkinlikler olmaktadır.