Merhabalar
Manevi değeri olan bir adet saatim vardı. Yakın bir zamanda kayıp ettim sanıyorum.

Evde her eşyayı kaldırarak , tabiri caizse fare deliğine kadar aradım fakat evde bulamadım.

Daha önce tamire verdiğim saatçiye ulaşıyım dedim. Muğlaya geldim. Adam dükkanı kapatmış , bende çevre esnafta kişiyi buldum. Aradım görüştüm nerdesin bi geleyim yanına dedi geldi bey amca elinde bir poşet dolusu saat. Oğlum bak dedi bunlar bana tamire gelen , bende kalan cihazlar. İçinde varsa al dedi.

Baktım , deşeledim. Çok fazla olması değil , çok pahalı saat vardı ama benim ki yoktu.

Bey amca dedim burada 10 tl lik saatte var 10k lık saatte ama hiç biri benim ki değil.

Al birini hediye ediyim dedi. Amacım saati bulmak hatıraya sahip çıkmak olduğu için reddettim.

Aklıma gelenler şöyle idi :

Balıkesir , Manisa , İzmir , Aydın , Muğla

Bu şehirlere teker teker bakmak , saatçiler ile iletişime geçmek.

Boşuna uğraşma dedi kimse 2.el saat almaz saatçiler diye akıl verdiler.

Yani ben saati kaybettim sanıyorum. Kaybetmedi isem çaldırdı isem birisi bunu saatçiye götürdüğünde satamazmış. Çünkü almazlarmış.

Doğru mudur ?

İkinci aklıma gelen bu saatten tek bende yok dünya geleni nasıl benim olduğuna ispatlarım.

Ona da şöyle bir çözüm getirdim. İçinde ki mekanizma ( pil ) çalışırken durmuştu. Götürdüm yeğenim her saatçi bir tamir gördü işareti atar dedi.

Bende çizik ws atmayın arkaya ( kapağın arkası yani görünmeyen iç yere ) baş harfimi yazdırmıştım.

Ben letgo ws yerlerde saati arıyorum. ( Dolap , gardolap , letgo , sahibinden)

Gerekirse aynısını satın alacağım ama modeli google bile bulamıyor.

Yardımcı olur musunuz ?