Arkadaşlar sorunu şöyle çözdüm belki ihtiyacı olan arkadaşlar faydalanır diye yazıyorum.
normalde mysqli kullanıyordum pdo bu konuda daha hızlı olduğunu öğrenmiş oldum. Pdo ile netsisten verileri çekiyorum aynı klasörde veri.sql diye dosya oluşturdum. Oraya insert komutu olarak yazdiriyorum. Böylelikle tüm veriler alt alta insert komutu oluyor 122 bin ürünün çekme işlemi ve o dosyaya yazdırmayı yaklaşık 12 saniye sürüyor. İşlem basariliysa bigdump var buyuk dosyaları yüklemek için bir eklenti tek bir PHP dosyası onu indirdim manuel olarak veri.sql dosyasını cagirmasini söyledim. Zaten otomatik yonlenince direkt onu baslatiyorum 3000 3000 veriyi yüklüyor. Ortalama 40 dakika sürüyor ama kopma vs yaşanmıyor güncelleme işlemi içinde aynı şekilde insert yerine updatr komutunu yazdırıp süreci devam ettiriyorum böylelikle tüm sorunlar çözülmüş oldu. Ne curl ile ne de diğer yöntemlerle sorun çözülmedi kopma yaşandı hep.
Not veriyi guncellerken veritabanında güncelleme diye bir alan olusturdum. SQL alanına da güncelleme 1 ise yap diye seçenek ekledim 0 olanlara işlemi geçiyor biraz daha hızlandı
Tüm arkadaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür ederim