Bilip bilmeden herkes saçma sapan yorumlaz yazmış.
Böyle durumlarda konuyu merak edip 2 tane avukatın sitesine girip kiracılık ile ilgili makale okumadan bilgisizce fikir yazan arkadaşları anlamıyorum.
Böyle hayat geçmez. Fikir beyan etmeden konu ile ilgili bilgi edinin.
Öncelikle arkadaş tahliye taahhütnamesi vermiş yani ev sahibi ne zaman isterse çıkarım diye eline belge vermiş.
Bu durumda ev sahibi kaşının üzerinde gözün var diye çıkarabilir.
Diğer konu ev sahibi kirada oturuyor ve üzerine başka bir evi yoksa da kendim otıracağım diye çıkarabilir.
Hepsinden öte ev sahibi de şu anda kendi evinde bedava kalmıyor o da bir kiracı durumunda ve o da yüksek zamlara maruz kalıyor.
Burada yapılması gereken basit bir matematik hesabı var.
Ben bu evden çıkarsam kaç liraya ev bulabilirim ve taşınma masrafları ne kadar tutar.
Yani bulacağınız en düşük fiyatlı evin kirasına taşınma maliyetini 12 aya bölerek ekleyin.
Eğer çıkan rakam 1650 liradan yüksek çıkıyorsa zam yapıp oturursunuz, eğer çıkan rakam 1650 liranın altındaysa ev değiştirirsiniz.

Bu forumda sıkça mevzu vatansa her şey teferruattur, dış saldırı altındaysak dirememiz lazım, dik dur eğilme diyen arkadaşlar görüyorum.
İşte teferruat dedikleriniz bunlardır, atarlı dış politikasının, savaşın, çatışmanın, ekonomik sorunların bedelini böyle öderiz.
Evsiz kalırsınız, kiranızı ödeyemezsiniz.
Bunun bir ileri seviyesi çocuğunuza mama alamamak ya da ilaç bulamamaktır.
Bazı arkadaşlar çıkıyorlar gelecekte refaha ermek için bugün sıkıntı çekmemiz lazım diyorlar.
Buyrun böyle kiracı arkadaşlara anlatın bu sıkıntıyı ne için ve kim için çekmeleri gerektiğini...