merhaba arkadaslar birkaç hafta önce açmıs oldugum konuda yakın bir arkadasımın salatalıgı halde 0.30 kurusa satamadıgını belirttigim bir konu açmıstım linki assagıya bırakıyorum, suan ise en son görüsmemde toplamda 10-15 ton daha ürün verecek olan tarlasını maliyeti kurtarmadıgı için sürdügünü yani bütün salatalıkları toplamadan topragı altüst ettigini söyledi yeni mahsül ekebilmek için, suan ise domatesler cıkıyormus onları satacagını belirtti domatesin fiyatıda 0.50 kurus ila 1tl arasında gidiyormus

bir önceki konu linki
https://www.r10.net/off-topic/323634...post1082753109

evet arkadaslar bu konuda görüsünüz nedir acaba benim burda persembe günü pazar kurulur yani 2 gün önce pazardaydım ve 7 tlden salatalık aldım arkadasada fotografını attım burda 7 tl diye oda bana o salatalıgı burda almıyorlar bile dedi ama kendi taze salatalıgı 0.30 kurustan elinde kaldı satamadı nasıl kurtarmıyor diyen olursa 2 günde 1ton ürün cıkartıyormus 0.30 kurustan 300 tl yapar bulundugu yerden hale 200 tl yakıt parası veriyorum diyor 50 tl de orda halciye veya indiren kisilere veriyor sanırım orası tam aklımda degil ama buna kalan para 1 ton salatalıkta 50 tl bunun tarladan toplama isci parası vs hiç saymıyoruz bile sonuç olarak 15 ton salatalık çöp oldu devlet birsekilde buna çözüm bulup bu salatalıgı bu adamdan 30 kurus degilde 1 tlden alıp 2 tlden halka satamaz mıydı peki soruyorum size, hem üretici kazanırdı hemde ben 7 tlden bayat salatalık degil 2 tlden taze salatalık yemis olurdum. arkadasım okadar kredi çekti sera vs isleri için aylık birdünya ödemesi var suan eksiye girmis durumda hatta birkaç ödemesini yapamadıgı için avukatlık olmus diyecegim oki Türkiye'de üreticinin geldigi son nokta budur

bu arada bir önceki konuda oldugu gibi simdi cıkar bazı arkadaslar o fiyattan salatalık mı verilir yalan söylüyordur o fiyatlar olmaz asla, elinde nekadar varsa getirsin ben alayım tarzı konusan arkadaslar cıkacaktır ozamanda söylemistim adresini vereyim gidin alın yada telefon numarasını vereyim konusun pazarlık yapın gidin dalından taze taze toplayın 30 kurusa salatalıgı siz alın dedigimde hepsi susmustu onlara pesin pesin yazayım arkadasım domates satacagını belirtti hale 0.50 kurus ila 1 tl arasında ben burda yine 2 gün önce domatesi 6.50 tlden aldım oda en ucuzu. elinde nekadar varsa ben alayım tarzı arkadaslar cıkarsa eger profilimde whatsap numaram mevcut buyrun yazın yönlendireyim gidin alın.