Exen5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam iyi diyorsunuz da siz en azından kaliteli bir eğitmene denk gelmiş şanslı kişilerdensiniz.

Eğitim alabilme noktasında belki yönlendirme yapabilirsiniz.

Bu iş hakkında eğitimci adı altında kimle irtibat kurduysam sadece rüzgar çıktı malesef.

Bu işlerde öyle YouTube'dan izliyim yapim mantığıyla olmuyor malesef.

Yazdıklarınızı okuduğumda bilinçli yapılan yorumlarınız sebebi ile danışmak istedim.

Bol satışlar.
Eğitim şansı, dediğiniz gibi doğru kullanılabilirse sizi bir adım öne çıkartır. Zamandan ve paradan kazandırır. Kendi başınıza da bir şeyleri tecrübe ede ede ilerleyebilirsiniz ama bu bence büyük zaman kaybı. Ben birkaç eğitim aldım, bir türlü işe başlamaya hazır hissetmedim kendimi. En son aldığım canlı eğitimden çok memnun kaldım ve "bu işe artık başlayabilirim, para yatırabilirim, o kadar bilgiyi sonunda edindim" dedim.

iyi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bu biraz yanlış cevap olmuş. her marka kaydı yaptıranı bu şekilde korumuyor Amazon. Yani benim marka kaydım olsa bile ilanımı satışa açık tutabiliyor. Apply to sell her marka kaydı olanda çıkmıyor.

en doğrusu marka kaydını Wipo da aratıp ondan sonra yola devam etmek. Aksi halde Amazon satmanıza izin verse bile Marka size kendisi dava açabilir.
Katkın için çok teşekkür ederim. Bizim tecrübemiz senin kadar yok.

Tabii, benim verdiğim bilgi yüzeysel ve genel bir bilgi. Yeni giriş yapacakların kontrolü açısından bir şey, ilerledikçe daha iyi seçim yapabilirler. Detayda farklı noktalar elbette var. Marka kaydı neticede 800 milyon üründen milyonlarcasında var. Ancak marka sahibi Amazon nezdinde bir sınırlama koymamışsa Amazon zaten bir şey yapmıyor. Apply to Sell iki durumda çıkıyor, marka ile ilgi konular, ürün içeriği ile ilgili (ürün satışının kanunen izne tabi olması gibi) konular. Ancak marka sahibi başta böyle bir giriişimde bulunmayıp sonradan da kendisi ya da yetki verdikleri dışındakilerin satışına mani olabilir. Yani bu durum ürün listelendikten sonra herhangi bir zaman da yine marka sahibinin talebi ile ortaya çıkabilir.

Yalnız dava konusuna bir şey diyemiyorum. O kadar agresif olunan bir senaryo ile karşılaşmadım. Ancak uyarı gönderenler oluyor, ürünün kaldırılması, aksi durumda yasal sürecin başlatılabileceğine dair. Tabii bunu listeyi boşaltmak isteyen yetkisiz kişiler de yapabilir