Merhaba,
yatırımcı vizesi almak zor mu ? Mülk alacağım üstüne firmamı oraya taşımayı planlıyorum gelecek 3 sene içerisinde. Deneyimleyen var mı daha önceden ? amerika massachusetts bu arada.
Bu bölgeler mülkler yaklaşık 200.000$ - 250.000$
Benim de son dönemlerde araştırmalarım içerisinde.
Öncelikle araştırdığım kadarıyla E2 için mülk almana gerek yok şirket kurman yeterli fakat kuracağın şirketin kazancını v.s. iyi anlatman lazım personel sayısı v.b. olayları çünkü adamlar için önemli olan sen ne kadar bir kazanç sağlayabilirsin ne kadar personel istihdam edersin devlete ne kadar kazandırırsın olayı.
Bir diğer olay ise buradan E2'ye başvurmanı tavsiye etmem yine araştırdığım kadarıyla ABD'ye turist vize ile gidip orada şirket kurulumunu başlatıp bir avukat tutman olacaktır. Sonra Türkiye'ye geri dönüp işlemlerin bitmesini bekliyorsun.
En büyük sıkıntı ise eğer ABD'ye gidip dönmeden orada STATÜ değişikliği yapman. Bu seni direk göçmen gösteriyor ve ilerideki oturma iznini çok etkileyen bir durum evet sana çalışma izni sağlıyor 2 yıl - 3 yıl kalma izni sağlıyor ama STATÜ değişikliğinde %90 oranla ülkeye dönüşün kesin gibi TRUMP'ın 2018'de miydi neydi değiştirdiği göçmen yasasından kaynaklı.
Aklıma gelmişken buradan E2 vizesine başvurursan konsoloslukta ingilizce mülakata giriyorsun ona göre alıyorsun vizeyi ama direk ABD'den başvurursan bu kısmı direk atlıyorsun.
Bunlar benim araştırmalarım. Daha iyi bilenler mutlaka vardır.