Kazandığınız yeni üniversiteye kayıt yaptırabilmek için halihazırda kayıtlı olduğunuz üniversiteden kaydınızı sildirmeniz gerekiyor. YÖK mevzuatına göre aynı anda örgün lisans eğitimi veren 2 yükseköğretim kurumda okuyamazsınız. Bir tercih yapmanız gerekiyor. Ya eski okuduğunuz üniversiteye ve bölüme devam edeceksiniz ya da yeni kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırabilmek için diğer okulda kaydınızı sildireceksiniz. Eski okuldaki kaydınızı silmeden yeni okulunuz kayıt kabul etmeyecektir. Kaydınızı sildirmeniz durumunda geri dönmeniz mümkün değildir çünkü kayıt sildirme af kapsamına girmemektedir. Bu yüzden iki üniversite arasında tercih yapmadan önce pişman olmayacağınız bir karar vermelisiniz. Bir üniversiteye kayıtlı iken başka üniversiteye kayıt yapılır mı? sorunun cevabını vermiş oldum. Bu durumda kalanlara şans diliyorum.
Üniversite Okurken Başka Üniversiteye Kayıt Yaptırılabilir mi?

Yukarıda anlattıklarımı özetleyecek olursam üniversiteye kayıtlı iken sınava girmek mümkün ancak üniversiteye kayıtlıyken başka bir üniversiteye kayıt olmak mümkün değil. Yeni kazandığınız üniversiteye kayıt yaptırabilmek için önce diğer üniversitedeki mevcut kaydınızı sildirmelisiniz. Kayıt sildirmek için beyanınızı içeren bir dilekçe ile okulunuz akademik birimine başvuruda bulunun. Gerekli imzalar atıldıktan sonra kaydınız silinir ve lise diplomanızı geri alabilirsiniz.

Üniversite Kaydı Nasıl Yapılır? Diğer okuldan kaydınızı sildirdikten sonra önünüzde yeni kayıt yaptırmak için hiçbir engel kalmadı. Bu anlattığım durumdaki biriyseniz ya da ilk defa üniversiteyi kazandıysanız aşağıda anlattığım şekilde yeni kaydınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Üniversiteye kayıt olmak için 2 seçenek mevcut. E-kayıt ve şahsen kayıt. E-kayıt işlemi e-devlet üzerinden yapılır. Şahsen kayıt ise gerekli evraklar ile üniversiteye gidilerek gerçekleştirilir.
Eğer e-devlet şifreniz yoksa PTT'den alabilirsiniz. E-devlete giriş yaptıktan sonra arama kısmına üniversite e-kayıt yazın ve çıkan sayfaya tıklayın. Buradan kaydınızı kolayca yapabilirsiniz.
Eğer üniversiteye giderek kayıt olmak istiyorsanız gerekli belgeleri okulun internet sitesinden öğrendikten sonra bu belgeler ile başvuru tarihleri arasında okula giderek başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz.'' (ks)