Hocam size mekanizmayı kısaca anlatayım. Mide asidi normalde vücut tarafından dengeleniyor fazla olduğunda bunu azaltan doğal bir mekanizma var. Bunu engelleyen bu kimyasal sindirimi ciddi manada aksatıyor ve bağırsaklarda mide fonksiyonu yerine getirilmediği için normalde mide sindiriminden geçip gitmesi gereken besin parçaları artıyor. Bağırsak florasını mikrobiyomu bozuyor.
Kefr ne yapıyor peki doğrudan vücuda faydası olmayan bu hpylori dahil virüs ve bakterilere karşı savaşan güçlü laktik bakterileri içeriyor. Vücudumuzun doğal bağışıklığını destekleyip arttırıyor. Düzenli kullanımda kalıcı olarak bu rahatsızlıktan kurtulma dışında başka bir çok fayda görüyorsunuz. 10 yıldır düzenli olarak kefir kullanıyorum. (elbette sağlıklı beslenmemin gluten ve işlenmiş karbonhidrat ve şekerden uzak durmamın da etkisi var) 2 defa korona olmama rağmen 1.5 gün sürdü . 49 yaşındayım. Gerçekten kefir sağlıklı ve bu rahatsızlık için etkili.
Peki reflü için %100 tedavi midir? HAYIR. sizin ayrıca beslenme konusunda da dikkat etmeniz lazım, bazı besinler kızartma vs gibi mayalı ekmek gibi alevlendiriyor reflüyü, bunları biliyorsunuzdur. Ayrıca, akşam 19 dan sonra yemek yememelisiniz. Normalde süt iyi bir besin değil. laktoz içeriyor. ama ilk 1 hafta akşam yatmadan 1 saat önce yarım çay bardağı sütü yudum yudum 2 dk bir defa yudum alacak şekilde içerek bu yanmayı azaltabilirsiniz. yanma yoksa hiç içmeyin gerek yok. yastığınızı biraz yükseltin. gündüz dahil tokken yatay pozisyonda uzanmayın. çünkü mide girişindeki kapağa baskı yapıyor. en büyük neden bu kapak. Bu konularda doktor olmamama rağmen yılların hastası ve bir sağlık ve beslenme tutkunu olarak bilgiliyim. makale vs bulamazsınız fazla. bu bir ilaç ve aksi yönde makale çalışma olmaz. bu sistemde işleyen mekanizmaya çomak sokmak zordur. Bakın Canan Karatay hocanın başına gelmeyen yok kadını öldürecekler neredeyse. Ama söylediklerinin %90 ı doğrudur. modern tıp büyük bir ticari sistemdir. Doğal beslenip iyi uyuyup spor yapıp mental olarak da olumlu düşünme ve meditasyon ile çok sağlıklı ve uzun yaşamak mümkün. gerçek tedavi edici az sayıda ilaç ve son noktadaki operasyon ihtiyaçları dışında yani gerçek ibnisina ve hipokrat tıbbı dışında "modern ilaç satma tıbbı" na karşıyım.

Galileo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu bilginin kaynağı nedir? Bu ilacı yıllardır ara ara kullanıyorum.